Отлагат концерта на Йонас Кауфман за 28 септември

Отлагат концерта на Йонас Кауфман за 28 септември

Поради заболяване на артиста

Йонас Кауфман отложи дебюта си в България, планиран за 12 май със Софийската филхармония. Причината - здравословни проблеми на тенора. Новата дата на събитието е 28 септември. Мястото остава зала 1 на НДК. Билетите за новата дата ще важат без презаверка. Организаторите от Софийската филхармония дават възможност да заверите билетите си за други събития от календара на оркестъра, както и за връщане на закупени билети и възстановяване на суми по съответния начин на онлайн закупуване с краен срок 12 юли включително.

Обявен за "най-великият тенор в света" от The Telegraph, Йонас Кауфман е изпълнил над 70 роли във водещите оперни театри в света. Ню Йорк Таймс го описва като човек с "ясни високи тонове, съчетание на мъжественост и нежност в пеенето" и оценява "изтънченото му музициране". Той е не само отличен за вокалното си майсторство и за драматичното си въздействие: "Той се превъплъщава във всяка роля с такава отдаденост, че кара зрителя да си мисли, че това е последният път, когато изпълнява тази творба." (Telerama). Един от най-великите съвременни интерпретатори на лиричния репертоар, Кауфман е много търсен и в концертната дейност. Изпълненията и записите му носят множество отличия и награди, сред които единадесет награди ECHO/OPUS Klassik, "Певец на годината" от множество списания за класическа музика, включително Opernwelt, Diapason и Musical America, удостоен е с рицарско звание "Кавалер на ордена за изкуство и литература" и е обявен за член на Баварския Максимилиансборд.

Кауфман изнася много рецитали на фестивали и сцени по целия свят и получава признание за изпълнението си на роли от френски, немски и италиански опери. Сред най-значимите му роли са Дон Хозе, Вертер, Дон Карлос, Отело, Андреа Шение, Маурицио, Лоенгрин, Парсифал и Флорестан, които изпълнява в театри като Театро ала Скала, Ковънт Гардън, Байерската държавна опера, Метрополитън опера, Опернхаус Цюрих, Националната опера в Париж и Виенската държавна опера. Издал е множество записи, които също обхващат разнообразен репертоар, включително оперен репертоар, песни, оперета и др.
 
Роден в Мюнхен, Германия, Йонас Кауфман завършва вокалното си образование там във Висшето училище за музика и театър в Мюнхен, като освен това посещава майсторски класове при Ханс Хотер, Джеймс Кинг и Йозеф Метерних. През първите си години на сцената на Държавния театър в Саарбрюкен той продължава обучението си при Михаел Роудс в Трир.
Ключови думи: