Отбелязваме 90-тия рожден ден на Джон Уилямс в новата рубрика „7 дни на композитора...

Отбелязваме 90-тия рожден ден на Джон Уилямс в новата рубрика „7 дни на композитора..."

В ефира на Classic FM radio

Classic FM radio представя новата рубрика „7 дни на композитора...", в която слушателите ще могат да се запознаят с музикалния път на именити български и световни композитори, чиито юбилеи се отбелязват през 2022г. В програмата на радиото ще звучат емблематични произведения от тяхното творчество, а в предаванията „Сутрешно кафе" с Георги Митов-Геми, „Музикален момент" с Юра Трошанова и "Съботното сутрешно кафе" с Радостина Узунова ще научавате повече за творбите и изпълненията, създадени от тях.

През тази седмица Classic FM radio чества 90-тата годишнина от рождението на изтъкнатия американски композитор на филмова музика Джон Уилямс. В ефира ще звучи музика от поредиците „Междузвездни войни", „Хари Потър", „Индиана Джоунс", „Джурасик парк" и др., сред които изпълнения на Оркестъра на Classic FM radio.

И това не е всичко- най-новите записи на Джон Уилямс с Берлинската филхармония, които бяха издадени преди броени дни, ще прозвучат премиерно само в ефира на Classic FM radio!

Припомняме ви, че новата рубрика „7 дни на композитора..." започна в края на януари с отбелязването на 225 години от рождението на Франц Шуберт.

Ключови думи: