Оркестърът на двореца Шьонбрун - Виена ще свири в София и Пловдив
Снимка: Schonbrun orchstra

Оркестърът на двореца Шьонбрун - Виена ще свири в София и Пловдив

На 21 декември в зала 1 на НДК и на 22 декември в зала С.И.Л.А.- Пловдив

Оркестърът на двореца Шьонбрун - Виена е реномиран камерен оркестър с международна популярност, който пресъздава музикално блясъка и романтиката на имперска Виена. Наред с високото музикално ниво оркестърът, създаден прeз 1997 година, се отличава с хомогенно звучене, очарователно изпълнение и извънредно елитарна изява.

Предвид очарованието и върховите си музикални изпълнения Оркестърът на Шьонбрун жъне интерес и овации в близки и далечни страни. Досегашните му гастроли в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай са преминали при препълнени зали и възторжено аплодираща публика.

Репертоарът на Оркестъра е специализиран върху произведенията на В. А. Моцарт, династията на Щраус и техни съвременници Оркестърът отдава голямо значение на Виенския музикален стил и интерпретирането на композиторите на Виенската класика, както индивидуално, така и “по виенски”.

Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена има дългогодишен опит в работата с изпълнители на оперетна музика. Диригентът Ръсел Макгрегър композира своите, обичани от публиката валсове, маршове и полки специално за “своя” оркестър. Посещението на Оркестъра в България през 2015г. преминава при препълнени зали и недостиг на места във Варна и София. Това е и мотивацията тази Коледа Оркестърът да се завърне с обогатена и значително по-широкообхватна програма.

В периода 21. – 22.12.2021 любителите на красивата класическа музика в България и техните семейства, приятели и колеги ще имат удоволствието да се насладят на Коледния чар на Виена и то на родна земя. Под звуците на класически произведения от Joseph Haydn, Franz Schubert, W. A. Mozart, Щраус, Suppe, Millocker, Zeller, Виена заживява и у нас.

Оркестърът на Шьонбрун ще пренесе приказната атмосфера на Имперската столица в два родни града – София и Пловдив. Гостите ще потънат в магията още на входа на залите с чаша Sekt в ръка под акомпаниращата музика на цигулка, а 24-ма оркестранти и 2-ма солисти ще ги оставят без дъх в продължение на два часа и половина. Пауза от половин час ще даде възможност на гостите да се насладят допълнително на изживяването.

За най-запленените от вълшебството са предвидени VIP билети, които ще им дадат възможност да наблюдават представлението от най-близо, чаша Sekt преди концерта и по време на антракта, както и луксозна брошура с програмата.

 Концертите ще се проведат при пълни мерки за безопасност и спазване на изискванията на здравните власти. Допускането в залите ще става само с наличие на зелен сертификат. За гостите, които не разполагат с такъв, на входовете ще имат възможност да си направят бърз антигенен тест. При негативен резултат гостите ще бъдат допускани.

Като допълнителна мярка, за сигурност на гостите половината от секторите в залите са ограничени на 50% и седящите места са организирани през място, за да са спокойни гостите, които биха имали притеснения.

Градове и дати:

21.12. София / Зала 1 – НДК

22.12. – Пловдив / зала С.И.Л.А.

Начало: 19.00ч.

Билети: 25 - 120лв

Продължителност на всеки концерт: 2,5 часа (с половин час пауза)

Събитието ще има и благотворителна насоченост. Ще се събират средства за дете със специални потребности.

Билети ще откриете в мрежата на Eventim

Ключови думи: