Оркестър „Митонисимо“ открива сезона с непознати оркестрови творби и популярни арии и дуети от Пучини

Оркестър „Митонисимо“ открива сезона с непознати оркестрови творби и популярни арии и дуети от Пучини

На 14 октомври 2024г. от 19.00ч. в Централния военен клуб в София

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с диригента Огнян Митонов, разположен в звуковия файл под главната снимка!
 
Оркестър „Митонисимо“ открива новия си сезон с вълнуващ концерт, посветен на 100-годишнината от смъртта на големия оперен композитор Джакомо Пучини.
 
Чудесните оперни певци и музиканти от оркестъра под палката на маестро Огнян Митонов, ще Ви пренесат в неповторимия емоционален свят на музиката на Пучини на 14 октомври в концертната зала на Военния клуб в София.
 
Солистите с впечатляващи гласове: младото сопрано Петя Миленова, тенорът Пеньо Пирозов и баритонът Добромир Момеков, ще изпълнят любими арии и дуети от оперите: „Бохеми“, „Тоска“, „Мадам Бътерфлай“, „Турандот“, „Манон Леско“, „Сестра Анджелика“, „Джани Скики“, „Момичето от златния Запад“, както и от първите опери на Пучини – „Вилиси“ и „Едгар“.

Специален акцент в концерта ще бъдат оркестрови изпълнения на малко познати, но много интересни инструментални творби на композитора, обединени от изследователи на творчеството му под името „Преоткритият Пучини“.
 
Билети: всички каси на EasyPay, онлайн на https://epaygo.bg/6154422692
и на място преди концерта. 
Ключови думи: