Оперният фестивал Росини обяви програмата за 45-то издание през 2024 г.
Снимка: artesnews.it

Оперният фестивал Росини обяви програмата за 45-то издание през 2024 г.

От 7 до 23 август 2024 г. в Пезаро

Оперният фестивал на името на Джоакино Росини публикува предварителен преглед на програмата за своето 45-то издание, което ще се проведе следващото лято, по повод годината, в която Пезаро ще бъде италианска столица на културата. Фестивалът ще предложи пет опери с общо тридесет представления между 7 и 23 август 2024 г., започвайки с нова постановка на Bianca e Falliero, режисирана от Роберто Абадо и поставена от Жан-Луи Гринда. Това заглавие отсъства от ROF от 2005 г.

То ще бъде последвано от друга нова продукция, този път от Ермионе, режисирана от Микеле Мариоти и режисирана от Йоханес Ерат. Заглавието не е представяно на фестивала от 2008 г.

Още две постановки ще бъдат възобновени: L'equivoco stravagante, създаден за Росиниевия оперен фестивал през 2019 г. от Може Лезе и Патрик Курие и режисиран от Микеле Споти; и "Севилският бръснар"  от Пиер Луиджи Пици, създаден за фестивалапрез 2018 г., но този път режисиран от Лоренцо Пасерини. Фестивалът ще бъде закрит с честването на 40-годишнината от първото модерно изпълнение на Il viaggio a Reims, което ще бъде дирижирано тук от Диего Матеуз.

Ключови думи: