Новият албум на Соня Йончева излиза на 9 февруари 2023г.

Новият албум на Соня Йончева излиза на 9 февруари 2023г.

“Куртизанката”

Новият солов албум на Соня Йончева с провокативното заглавие “Куртизанката” ще има световна премиера на 9 февруари. Дискът е записан миналата година в Генуа, Италия с Оркестъра на оперния театър "Карло Феличе" в Генуа , ръководен от Марко Армилиато. Тенорът Чарлз Кастроново участва в дуетите от оперите „Травиата" от Верди и „Таис” от Масне.

Всички оперни женски героини, включени в албума, са персонажи, свързани с образа на куртизанката.
Световноизвестното българско сопрано ще представи албума си с автограф сесия през април, когато ще изнесе два концерта за Великден - на 12 и 15 април 2023г. в зала “България” заедно с Фестивалния оркестър “Изкуството на барока” с диригент Зeфира Вълова. Програмата на концертите е барокова музика и произведения на Хендел.

На специална среща със своите почитатели Йончева ще представи новия си албум “Куртизанката”. Мястото, датата и часът ще бъдат допълнително обявени, уточниха от екипа й.

“Светът на куртизанките винаги ме е вълнувал – споделя Соня Йончева. - Открих тяхната вселена в моите сценични превъплъщения. Прочетох историята на Вероника Франко - венецианска куртизанка, поетеса, утвърдила себе си в територии, традиционно запазени за мъжете: тези на еротичната казуистика и публичния дебат. Бях поразена от тази личност, която в изказванията си се противопоставя на своето време - епоха едновременно идеализираща и принизяваща жените по обективиращ начин. Борец за правата на жените, която предлага тялото си за удоволствие. Какъв контраст и каква вяра! Вдъхновена от нейния път, реших да реализирам този албум.”

В „Куртизанката” Соня Йончева обединява вечни женски фигури, някои от които исторически. Албумът включва арии от най-известните роли на сопраното като „Травиата“ на Верди, „Бохеми“ и „Манон Леско“ на Пучини, „Сибир“ на Джордано и „Ирис“ на Маскани. Други заглавия като „Бохеми“ на Леонкавало, „Самсон и Далила “ на Сен-Санс, „Манон Леско“ и „Таис“ на Масне не са част от репертоара на певецата или са планирани като бъдещ дебют като „Мадам Бътерфлай“ на Пучини.

Бонус парчето “In Trutina” от сценичната кантата “Кармина Бурана ” на Карл Орф отразява философията на проекта, баланса между тялото и ума, удоволствието, сдържаността, съмнението и съревнованието между чувствителната и рационалната природа на човешкото същество.

Албумът “Куртизанката” на Соня Йончева е на разположение за почитателите на сайта https://sy11events.com/store/ и в amazon.com.

Българската оперна прима организира записите на петия си самостоятелен албум и всичко около него чрез собствената си компания SY11 Events Ltd. Създадена през 2020 г., за да продуцира собствени концерти, компанията вече има свой лейбъл SY11 Productions, под който е издаден албума. Соня Йончева остава и ексклузивен изпълнител на Sony Classical.

Билетите за концертите на Соня Йончева в България са налични в системата на epaygo.bg и касите на EasyPay

Ключови думи: