Нов музикален комплекс ще бъде открит в Париж
Снимка: Pizzicato Lu

Нов музикален комплекс ще бъде открит в Париж

През 2025г.

Нов музикален комплекс ще бъде открит в Париж през 2025 г. Проектът в момента е в процес на изграждане в 11-ти район, на булевард дьо Шарон 69, на мястото на бивша електрическа станция.

След широк процес на консултация, консорциумът, ръководен от Batipart Immobilier, архитекта Елеонор Гиври и мултидисциплинарен екип от професионалисти в музикалната индустрия спечели проекта, благодарение на иновативна и амбициозна програма. Целта й е създаването на комплекс, посветен на музикалната дейност, включително звукозаписно студио, което може да събере симфоничен оркестър.

Новото съоръжение от 8500 квадратни метра ще бъде изградено около три основни стълба: най-съвременни съоръжения за запис, производство и постпродукция, за да се увеличи плътността и разнообразието на това, което все още е недостатъчно развито като предложение в Париж; клъстер за звукови и аудиовизуални професионалисти, с първото коуъркинг пространство, специализирано в тези професии; и приятно пространство, отворено за всички, насърчаващо обмена и срещите между професионалисти, любители на музиката и местни жители.

Ключови думи: