Нов фестивал в Созопол подкрепя развитието на младите таланти в класическата музика
Снимка: Алекс Атанасов, Фестивал Солинария

Нов фестивал в Созопол подкрепя развитието на младите таланти в класическата музика

От 19 до 25 юли 2021г.

Чуйте интервюто на Георги Митов-Геми с артистичния директор на фестивала "Солинария" Алекс Атанасов, разположено в звуковия файл под снимката!

Днес, 19 юли, стартира първото издание на фестивала "Солинария", който ще се състои в дните до 25 юли 2021 година в местността Буджака край Созопол. Той се организира от Сдружение „Култура, медии, комуникация“ с подкрепата на Национален фонд "Култура". Основната задача на фестивала е да подпомогне млади артисти от различни сфери на изкуствата с предоставяне на ново творческо пространство за изява на техния талант и потенциал. 

Фестивалът започва с провеждане на майсторски класове по пиано на Лилия Бояджиева и по цигулка на Ангелина Абаджиева /19-22 юли/. Концертната програма се открива с Рецитал на Атанас Кръстев – виолончело и Гергана Несторова -пиано /22 юли/. Втората фестивална вечер е посветена на музикалните изпълнения на участниците в майсторските класове /23 юли/. Зрителите на третата фестивална вечер ще имат възможност да се насладят струниия оркестър Drop Down Commuity и младата пианистка Вирджиния Спиридонова, които ще представят световна премиера на Concerto piccolo от проф. Борислава Танева и класически произведения на любими композитори /24 юли/. В заключителната четвърта фестивална вечер /25 юли/, Мирослава Кацарова – трио ще зарадват своята публика с Jazz on the moonlight. Концертите започват от 21.00ч., а билетите са в продажба в мрежата на Ивенитим.

Фестивалът ще се състои на Открита сцена Солинария в гр. Созопол под естествения купол на звездите, в унисон с красивите багри на природата, под звуците на морските вълни и полъха на нежния бриз.
Ключови думи:
@