Нетребко и Ейвазов ще открият 100-то издание на Фестивала на Арена ди Верона

Нетребко и Ейвазов ще открият 100-то издание на Фестивала на Арена ди Верона

На 16 юни 2023г.

Арена ди Верона разкри подробности за откриването на 100-то издание на прочутия си оперен фестивал, който предстои през лятото на 2023 г. Началото ще бъде поставено със спектакъла на Вердиевия шедьовър “Аида”. Без съмнение, това е заглавието, което най-много се свързва с историята и идентичността на амфитеатъра във Верона. Продукцията ще бъде под знака на Стефано Пода, който е добре познат и на публиката в България. Италианският режисьор ще отговаря и за декорите, както и за костюмите. Той разширява посланията на произведението, описвайки своята „Аида“ като „ужасяващо пътуване“, което ще започне с адско начало, белязано от войната, за да завърши пред небесно видение.

Що се отнася до вокалните партии, те ще бъдат поверени на сопраното Анна Нетребко, в ролята на Аида, и нейния партньор, тенора Юсиф Ейвазов, който ще влезе в образа на Радамес. Кариерата и живота на двамата оперни артисти винаги привлича вниманието както на оперните ценители, така и на онези техни последователи, подвластни на сензациите, скандалите и публикациите им в социалните мрежи. Информацията за този ангажимент на Анна Нетребко се появи броени дни след като стана ясно, че руската оперна прима няма да има достъп за влизане в Украйна. Припомнете си ТУК

Галавечерта на откриването на 100-то издание на Фестивала на Арена ди Верона предстои на 16 юни 2023г. и ще се излъчва на живо по целия свят от италианската обществена телевизия RAI.

Ключови думи: