Найден Тодоров- какво е да репетираш със Соня Йончева и Пласидо Доминго?

Найден Тодоров- какво е да репетираш със Соня Йончева и Пласидо Доминго?

Какво заяви Пласидо Доминго след генералната репетиция?

 

Чуйте какво сподели маестро Найден Тодоров пред Георги Митов-Геми броени часове преди началото на концерта в звуковия файл под главната снимка!

За втори път съм в София и съм много щастлив, защото утре вечер ще изляза на сцената пред една от най-големите православни катедрали в Европа. Когато за първи път гостувах в България преди няколко години със съпругата ми Марта пожелахме да разгледаме храм-паметник „Свети Александър Невски“ и бяхме впечатлени. През годините съм имал щастието да си партнирам с големи български певци като Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Красимира Стоянова, Николай Гяуров, Никола ГюзелевУтре ще бъда на сцената до една изключителна певица като Соня Йончева, която спечели конкурса „Опералия“ преди години. Създадох този конкурс, за да дам път на младите. Особено е вълнението, когато победителите в него стават световни артисти като Йончева“, каза Пласидо Доминго след репетицията в зала „България“ със Софийска филхармония под диригентството на Найден Тодоров. На няколко пъти музикантите аплодираха прочутия тенор след изпълненията.

„Големите артисти не се пестят. Вижте го как репетира!“, възкликна Соня Йончева към екипа на Евронюз, които са в София, за да отразят едно от музикалните събития на годината в Европа. Сред публиката в залата бе и кмета Йорданка Фандъкова, която подари на Доминго и Йончева ценни записи на българския бас Борис Христов и плакети на София. 

Пласидо Доминго е поканен от Йончева за концерта „Гала в София“, който започва в 20 часа на площада пред храм-паметник „Свети Александър Невски“. 

„Той е епоха в света на операта. Щастлива съм, че прие поканата да направим този концерт за българската публика“, каза Йончева.

След репетицията двамата се разходиха из София с екипа си и вечеряха в ресторанта на хотел „Интерконтинентал“, който е техен домакин.

Във връзка с концерта е въведена временна организация на движението, с която може да се запознаете тук: https://bit.ly/2URDGiI

Организаторите от SY 11 молят зрителите максимално рано да заемат местата си, за да не се получават опашки преди началото. Публиката ще бъде пускана на площада от 18 часа. Входовете ще бъдат затворени в 19:00 часа и няма да се допускат закъснели зрители.

Поради епидемиологичните мерки за КОВИД 19  организаторите напомнят, че в антракта между двете части на концерта зрителите трябва да ограничат движението между отделните сектори.

Организаторите от SY11 пускат допълнителна възможност за  билети, които може да откриете на: https://epaygo.bg/3107431516 . Концертът ще бъде излъчен в целия свят онлайн. Билети за стрийминга на: – watch.sy11events.com

Ключови думи: