На 6 септември в Осло играят „Пер Гюнт“ на Театър

На 6 септември в Осло играят „Пер Гюнт“ на Театър "София"

Спектакълът „Пер Гюнт“ на Театър "София" потегля към Осло, Норвегия, за да омае норвежката публика на 6 септември от 19:00 часа в Chateau Neuf. Постановката е на режисьора Катя Петрова. Участват Александър Тонев, Ириней Константинов, Елеонора Иванова, Йоанна-Изабелла Върбанова, Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Неда Спасова, Николай Върбанов, Николай Димитров, Пламен Манасиев, Юлиян Рачков.

Програмата включва и семинар на тема „Подход към Ибсен и Пер Гюнт- Интерпретация и театрален опит“, който ще се проведе на 5.09 в Института по Изследвания на Ибсен, който е партньор на проявата.

„Пер Гюнт“ се осъществява по проект „Пер Гюнт пътува“ и сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансиран по Финансовия механизъм на „Европейското икономическо пространство 2014-2021“ ; „Норвежки финансов механизъм“.

Новият сезон на театър "София" ще бъде открит на 15 септември на сцена "Театро отсам Канала" с постановката "Няма да платим! Няма да платим!" по Дарио Фо с режисьор Теди Москов.

Норвежкият композитор Едвард Григ е автор на "Пер Гинт" - Сюита №1 за симфоничен оркестър и "Пер Гинт" - Сюита №2 за симфоничен оркестър /по музиката към театралната пиеса на Х. Ибсен/. Произведенията са звучали за последно през 2015 и 2016г. в зала "България".

Ключови думи: