На 19 декември 2022г. предстои
Снимка: Фондация Нашият дом е България

На 19 декември 2022г. предстои "Новорождение"

Тържественият концерт ще се проведе от 19.30 часа в Софийската опера и балет

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с организатора арх. Пламен Мирянов - основател на фондация "Нашият дом е България", разположено в звуковия файл под главната снимка!

Тържествен благотворителен Рождественски концерт "Новорождение" ще се проведе в навечерието на един от най-светлите Християнски празници – Рождество Христово. На 19-ти декември в 19:30 ч. в голямата зрителна зала на Софийска опера и балет за трета поредна година Фондация „Нашият дом е България" ще организира въздействащия спектакъл в прослава на Божието Слово. В празничната програма ще бъдат представени църковнославянски песнопения, известни коледни песни, симфонични изпълнения, изпълнения на орган, художествен прочит на текстове от Свещеното Писание.

Концертът ще бъде открит от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп. В програмата ще участват Смесен хор на БНР с диригент Любомира Александрова, Софийски свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, Братя Владигерови, Quarto Quartet, музиканти от Софийска Филхармония и оркестъра на Софийска опера и балет, Женски хор “Нуша” със солист и диригент Нели Андреева, Мария Павлова (сопран), Пламен Бейков (бас-баритон), Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, Вокална група “Спектрум”, Детски хор “Пим Пам”, Мариан Маринов, Янко Лозанов, Надежда Панайотова, Пламен Мирянов, Любомир Петкашев. Водещи ще бъдат Галина Димитрова и Веселин Калановски.

Концертът се организира от фондация "Нашият дом е България" с благословението на Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български.

Билети можете да откриете в мрежата на Eventimhttps://www.eventim.bg/bg/bileti/novorozhdenie-sofiya-sofiyska-opera-i-balet-598605/event.html

Ключови думи: