Музиката на Украйна ще звучи благотворително на 21 март в зала България

Музиката на Украйна ще звучи благотворително на 21 март в зала България

100% от приходите ще бъдат дарени

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с Росица Павлова-Инджева и Мария Яковчева от „Bella Voce", разположено в звуковия файл под главната снимка!

Две малки момичета от Украйна, пристигнали наскоро в България със своите семейства, ще се включат в благотворителния концерт „Музиката на Украйна“, организиран от Софийската филхармония на 21 март от 19.00 ч. Инициативата за тяхното участие е на майките им, които се свързаха с Филхармонията с огромното желание да помогнат за набирането на средства в помощ на пострадалите от войната. Те ще излязат на сцената на зала „България“ заедно с вокалните състави „Bella Voce” и „Славяни“, пианиста Светлин Христов и Струнен квартет „Филхармоника“ в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

„Музиката на Украйна“ представя творби на най-известните украински композитори, както и поезия, която ще прозвучи на български и украински. В програмата са включени обработки на украински народни песни, както и творби от Веревки, Лисенко, Барвинский, Майборода, Косенко, Лятошинский и др. В инициативата се включва и актьорът Даниел Цочев, който ще чете стихове от от известния украински поет и политически деец Тарас Шевченко, както и от Пол Верлен, по чиито стихове големият украински композитор Сергей Борткиевич е написал 7 песни.

„Идеята за концерта е емоционално решение, но днес няма как да не бъдем емоционални. Това е огромна трагедия, която засяга много съдби и ние нямаме право да останем безразлични", казват певиците от „Bella Voce", които инициираха събитието.

Цената на билета е 20 лв., а концертът може да бъде проследен и онлайн.

Всички събрани средства ще бъдат предоставени на Ситуационния център „Отворени врати за Украйна“, откъдето ще бъдат разпределени към нуждаещите се.

Билети са налични на касата на зала „България и в Ивентим.
Билети за онлайн излъчване – тук.

Входът за украинските граждани е свободен.
Ключови думи: