Музикалният театър поставя мюзикъла по песни на Стефан Диомов „Здравей! Как си, приятелю?“

Музикалният театър поставя мюзикъла по песни на Стефан Диомов „Здравей! Как си, приятелю?“

Премиерните дати са разпродадени

Чуйте повече от Стефан Диомов, Камен Воденичаров, Еделина Кънева, Пламен Ставрев, Георги Милтиядов и Юрий Дачев в звуковия файл под главната снимка

Най-новата постановка на Държавния музикален и балетен център – София е мюзикълът по песни на Стефан Диомов „Здравей! Как си, приятелю?“. Премиерните дати -20 и 21 април са разпродадени, но предстоят още спектакли - на 10 и 12 май, както и на 2 юни.

Идеята е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на младия, но вече утвърден маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик. Диригент на постановката ще бъде маестро Людмил Горчев. Режисьор на мюзикъла е Камен Воденичаров, сценографията и костюмите са на Николина Костова – Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта Пеньо Пирозов.

Една от най-разпознаваемите за всички поколения български песни, „Здравей, как си, приятелю”, е избрана за заглавие на мюзикъла. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна.

Сюжетната линия на мюзикъла ще върне приятни спомени, ще стопли сърцата на зрителите, а със сигурност и ще разчувства. Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и разбира се една вече пораснала „малка“ дъщеря Мария.

В една очертаваща се като уж скучна лятна вечер, героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени тайни и пазени откровения. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, Тоника, Тоника СВ, Домино и Фамилия Тоника в една лична история за приятелство и любов.

Солистите на Музикалния театър ще разкажат за първата и за старата любов, за възходите и за паденията, за прошката и за обидата, за разделите и за събиранията, но най- вече за едно вечно и искрено приятелство. В този разказ участват и оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален театър.

Ролите са разпределени по следния начин:

Примерната:  Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова

Самоуверения:  Марчо Апостолов, Добромир Момеков

Нетърпеливата:  Деница Шопова, Кръстина Кокорска, Милица Гладнишка

Суетната:  Еделина Кънева, Людмила Козарева , Силвия Филипова

Закъснелия:  Александър Мутафчийски, Владимир Грудков, Богомил Спиров, Тончо Токмакчиев

Клошаря: Иван Велчев, Румен Григоров, Найден Камарашев

Първи младеж:  Денис Бояджиев, Димитър Райков, Александър Милев

Втори младеж:   Александър Панайотов, Димитър Иванов, Калоян Ченов

Мария:   Боряна Йорданова, Павлина Петкова, Яна Стефанова

Радой:  Лъчезар Лазаров, Антонио Дачовски

Оркестър, Балет и Хор на ДМБЦ, София

Ключови думи: