За първи път в България Монах Авел ще изнесе уникален клавирен концерт

За първи път в България Монах Авел ще изнесе уникален клавирен концерт

На 12 март в Националния Дворец на Културата в София,

След големия успех, който постигна с изпълненията си на музикални шедьоври в интернет платформите, където спечели армия от фенове и милиони гледания, руският пианист Монах Авел реши да започне първото си концертно турне.
Той ще направи първата си среща с европейската публика в Белград на 6 март в Зала МТС. След това той ще изнесе голям концерт на 12 март в Националния Дворец на Културата в София, а на 16 март ще гостува във Фестивалния и конгресен център - Варна. Програмата носи заглавието „Душата знае”.

Монах Авел ще изсвири на пиано 22 от най-красивите произведения на класическата музика от Бах през Моцарт до Мориконе. Неговите изпълнения пред публика изглеждат просто магически, дори божествени, защото той дава на хората чистата си душа чрез музиката. Известни шедьоври, които сте слушали безброй пъти, ще бъдат изживени по съвсем различен начин на този концерт. Въпреки че отстрани изпълненията му изглеждат сдържани и спокойни, те са изпълнени с много емоции, които не оставят никого безразличен.

Билетите за концерта "Душата знае", чрез който Монах Авел ще ви пренесе във възвишения свят на музиката, са в продажба в мрежата на Eventim.bg и Купибилети.

„Музиката е неразделна част от живота ни. А хубавата музика може да ни вдъхнови към най-доброто, към възвишени мисли и дела. Много хора не виждат живота си без музика и дори може да се каже, че музиката им помага да живеят. Особено класическата музика на първо място, която носи огромен заряд от положителни емоции. Слушайки шедьоврите на Бах, Моцарт, Бетовен сякаш се издигаме над света на смъртните", казва монах Авел. „Има произведения, които са по-сложни за разбиране, а има и такива, които са достъпни за всеки. Кой не знае "Турския марш" на Моцарт или "На Елиза" на Бетовен? Това е красива музика, достъпна за всеки. Има и прекрасна неокласическа музика, романтична музика, написана за различни филми, превърнали се в шедьоври на световната музикална култура. Слушайки тези произведения, мозъкът ни се прочиства, мислите ни стават по-ясни, ние просто ставаме по-добри", допълва той.

 

Монах Авел е роден в Санкт Петербург, където получава основното си образование в музикалното училище, а след това учи в Държавната консерватория "Римски-Корсаков" в родния си град. След обучението си той решава да стане монах в атонския манастир Дохиар в Света Гора Атон. Там започва монашеството си, като върши най-простите и най-трудни физически работи. През 2018 г. той се премества в известния манастир Валаам, най-важното място на руската духовност, където остава посветен на представянето на красотата на Божия Свят чрез музика.

Ключови думи: