Моцарт и Констанце Вебер от Варненския театър гостуват в „Без маски“

Моцарт и Констанце Вебер от Варненския театър гостуват в „Без маски“

Продукция на Университетското радио "Алма Матер"

Талантливите актьори Ненчо Костов и Христина Джурова ще гостуват днес в предаването „Без маски“. Специализираното предаване за театър с водещ Йордан Георгиев ще ви срещне с младите надежди на българския театър, които участват в спектакъла "Амадеус" от Питър Шафър, постановка на Стайко Мурджев на сцената на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“. В търсене на светлата и тъмната страна на таланта режисьорът противопоставя двама брилянтни актьори - носителя на награда „Аскеер“ за изгряваща звезда Ненчо Костов – Моцарт и носителя на „Икар“ за водеща мъжка роля Стоян Радев – Салиери. Двамата са на своя връх и в „Амадеус“. В постановката игра е Христина Джурова, която се превъплъщава в образа на Констанце Вебер, за което е номинирана в категорията „Поддържаща женска роля“ за наградите „Икар“ 2022.

Открояват се също Александра Майдавска, Симеон Лютаков, Свилен Стоянов. В психологическия театър на Стайко Мурджев специална роля е отредена и за сценографията и костюмите на Петя Боюкова, музиката на Петър Дундаков, хореографията и сценична пластика на Станислав Генадиев. Спектакълът "Амадеус" ще бъде изигран на 5 април в Народен театър „Иван Вазов“ – София.

Ненчо Костов и Христина Джурова ще разкажат за предизвикателствата да се потопят във вълшебния свят на класическия звук. Двамата демонстрират успешно своите музикални способности в мюзикълите „Чикаго“ и „Цар Лъв“ – продукция на ТМПЦ-Варна. Ненчо Костов, който играе както във Варненския театър, така и в Народния театър, скоро ще се появи в спектакъла „Големанов“ на столичната сцена. Христина Джурова е щатна актриса от трупата на Варненския театър и се подготвя за  главна роля в предстоящата премиера на „Дамата с камелиите“.

В предаването за театър „Без маски“ ще чуете и интервю с режисьорката Лиза Шопова за постановката „Стъпка по стъпка“ от Питър Куилтър с участието на Евелин Костова („Съни бийч“ и „България търси талант“ по bTV), Анастасия Ингилизова и Гергана Плетньова.

Слушайте „Без маски“ на 7 март, понеделник, от 17 до 18ч.!

Ключови думи: