Намаляват спектаклите на мюзикъла за Ал Капоне с Роберто Аланя

Намаляват спектаклите на мюзикъла за Ал Капоне с Роберто Аланя

Липсва публика

По информация на френския вестник "Фигаро" мюзикълът за Ал Капоне с участието на Роберто Аланя окончателно няма да разшири броя представления, предвидени в рамките на 25 допълнителни дати. Те бяха планирани между 13 април и 12 май от общо 48 спектакъла на сцената на Folies Bergère в Париж. Според продуцента Жан-Марк Дюмон, решението не е било лесно, тъй като е бил необходим голям екип, за да стартира тази продукция.

Публиката не реагира според очакванията. Продажбите са били в размер на 50 000 билета, което е между 30 и 40 процента по-малко от очакваното. Дюмон твърди, че средната продажба е малко над хиляда билета на представление при капацитет на театъра от 1670 места. Така продукцията не успява да възстанови разходите си.

Освен това, според "Льо Паризиен", мюзикълът представя "доста катастрофален образ на жената през 2023 г." Коментарът е предизвикан от сюжета, който разкрива на зрителите любовната история между сестрата на Ал Капоне и Елиът Нес.

Спектакълът носи първоначално заглавието "Капоне и неподкупните". Либретото и музиката са написани от Жан-Феликс Лалан, а режисурата е поверена на Жан-Луи Гринда - директор на Операта в Монте Карло.

Напомняме ви, че Роберто Аланя предстои да гостува в България. Концертът ще се състои на 26 май 2023г. в зала 1 на НДК в съпровод на Софийската филхармония, ръководена от маестро Найден Тодоров. На сцената ще се качи и съпругата на Аланя, сопраното Александра Кужак. Билетите са в продажба- на касата на зала "България", на касите на НДК и в мрежата на Ивентим.

Ключови думи: