Марта Аргерич отменя изявите си?

Марта Аргерич отменя изявите си?

До второ нареждане

Световноизвестната пианистка Марта Аргерич отмени графика си с музикални изяви до второ нареждане. Причината е сърдечното заболяване, от което страда. В момента 81-годишната аржентинка не е в състояние да поеме следващите си ангажименти, поради което трябваше да откаже провеждането на своите рецитали и турнета.

Аргерич няма да изнесе концертите си, планирани на 19, 20 и 21 януари с Академията „Санта Чечилия“ под диригентството на Антонио Папано.Тя ще бъде заменена от исландския пианист Викингур Олафсон. Припомняме ви, че миналата седмица Марта Аргерич свири заедно с Даниел Баренбойм и Берлинската филхармония, като изпълни Концерта за пиано и оркестър на Роберт Шуман.

В зала „Молиер“ в Лион знаменитата клавирна интерпретаторка ще бъде заменена от венецуело-аржентинеца Серхио Тиемпо – неин ученик и дългогодишен приятел, възпитаник на Мъри Перая и Нелсън Фрейре. В програмата ще прозвучат творби от Дебюси, Рахманинов, Шостакович и Шуберт. Неотдавна Серхио Тиемпо издаде албум с френски дуети за пиано, озаглавен „La Belle Époque“, в който си партнира с Карин Лехнер.

Ключови думи: