Мария Илиева и Донка Ангъчева за първи път заедно на сцената!

Мария Илиева и Донка Ангъчева за първи път заедно на сцената!

Двете красиви дами са специални гости на виртуозите от “Кварто” Квартет и обоиста Вълчан Вълчанов за романтичен осмомартенски концерт, за който специално от Виена пристига колекционерски Bösendorfer роял!

На 8 март 2024 г. (петък), в концерта “Цветя и музика” (зала “България”) на една сцена излизат виртуозите Вълчан Вълчанов (Софийска Филхармония), “Кварто” Квартет и най-специалните им гости – звездата на пианото от Виена, Bösendorfer артистката Донка Ангъчева и поп примата на България – Мария Илиева.

В пролетната вечер, те ще представят музикален спектакъл с нестандартни аранжименти на произведения на Алесандро Марчело, Енио Мориконе, Астор Пиацола, Чарли Чаплин, Георги Андреев и други. Публиката ще се наслади на музика от филмите „Октопод“, „Модерни времена“ и популярното “Adiós Nonino” на Пиацола.

Ще чуем и хита на Мария Илиева “Любов“, който ще звучи в съвсем нов аранжимент в акомпанимент на обоиста на Софийската Филхармония Вълчан Вълчанов, “Кварто” Квартет и рояла на Донка Ангъчева!

Водещ на вечерта ще е известният български културен журналист Георги Тошев, който ще превърне концерта в още по-необикновен със своята харизма, на една сцена с нетрадиционно осветление и озвучаване, присъщо повече за  поп-рок концерт, отколкото за класически.

Не пропускайте това празнично събитие, което ще направи 8 март незабравим!

Билети ще намерите онлайн и на касите на залата.

Ключови думи: