Маестро Камджалов открива тържествата на 3 март на Шипка
Снимка: Facebook- Добрин Кашавелов

Маестро Камджалов открива тържествата на 3 март на Шипка

„България пее“

Музикалната лаборатория за човека „България пее“ на Маестро Йордан Камджалов ще открие тържествата в подножието на връх Свети Никола (Шипка) на 3 март от 11 часа. Това споделя творецът в своята страница във Фейсбук. 

„Къде си, вярна ти, любов народна?” ще се понесе из Балкана и заедно ще извисим не само гласовете, но и душите си, защото където и да се събираме - "България пее" прави точно това, вдига духа и обединява хората. За мен е чест този формат да се състои там и да мобилизираме колективната интелигентност и колективната чувствителност, това е работата на нашата музикална лаборатория. Каня всички на този “див, чутовен връх”. България пее на Шипка. Моята мечта се сбъдва. Всички са добре дошли”, казва Йордан Камджалов и споделя, че е развълнуван от сбъдването на детската си мечта. 

Форматът е създаден преди седем години от Йордан Камджалов и неговата фондация, като в него участват всички желаещи да пеят, без значение дали имат или не музикална подготовка. „България пее“ има за цел да извиси в едно не само гласовете но и душите на хората без значение от мястото. Форматът „България пее“ винаги се провежда на знакови места в България. Идеята стъпва върху българската хорова традиция, в нея могат да участват всички без селекция и автоцензура, споделят от фондация „Йордан Камджалов“. 

Ключови думи:
@