Лидерът на „Приятели на италианската опера

Лидерът на „Приятели на италианската опера" играе и пише музиката за „Моят чичо Любен"

На 23 март от 18.30ч. в Кино „Люмиер" в рамките на София филм фест

Чуйте повече за филма от интервюто на Георги Митов-Геми с Рей ван Цешау и Джеки Стоев, разположено в звуковия файл под главната снимка!

На 23 март от 18.30ч. в Кино „Люмиер" в рамките на София филм фест ще можете да гледате документалния филм „Моят чичо Любен", посветен на художника Любен Стоев.

78-минутната българо-немска копродукция е режисирана от Никола Бошнаков и Георги Стоев – Джеки. Сценарият е на Ивайло Манев, оператор е Антони Стоев.

Лидерът на „Приятели на италианската опера" Рей ван Цешау играе и пише музиката за "Моят чичо Любен". В лентата участват Джеки Стоев и Джони Пенков, а продуценти са Кирил Кирилов и Галина Тонева.

Рей ван Цешау лети за София, за да продаде апартамента, получен по наследство от българския си чичо – художника Любен Стоев. Но жилището на художника е препълнено с картини, инсталации, истории и видеоматериали. И Рей – парченце по парченце, като в пъзел или в криминален филм, подрежда и за себе си, и за зрителя образа на българския си чичо като художник и личност. В това пътуване Рей ни среща с истинския си баща, голямата любов на художника в Дрезден, както и със самия дух на Любен, докато заедно си припяваме „Меки Ножа” на Брехт и Вейл.

Ключови думи: