"Ла Скала" вече има собствен телевизионен канал

Стриймингът започва на 14 февруари 2023г.

Миланският оперен театър "Ла Скала" вече има собствен телевизионен канал, който ще излъчва пряко опери, балети и концерти, както и стари представления, предаде АФП, цитирана от БТА.

Стрийминг програмата на 245-годишната музикална институция ще бъде открита на 14 февруари с пряко предаване на операта "Сицилиански вечерни" от Джузепе Верди. Първите спектакли от архивите вече са достъпни на разположение за ценителите.

"Искаме да имаме възможност да влезем във всеки дом", каза на пресконференция директорът на операта Доминик Мейер. Той добави, че искат сами да решават какво да бъде излъчвано, но партньорството им с обществената телевизия Rai ще бъде запазено. Припомняме, че през 2013 г. Доминик Мейер  създаде платформа за стрийминг към Виенската държавна опера, която ръководи в периода 2010 -2020 г. 

"Ла Скала" следва примера на много опери в света, като тези във Виена, Париж, Ню Йорк, които желаят да достигнат до по-широк кръг публика и да се обновят, след като пандемията от новия коронавирус спря достъпа до залите им. 

Новата платформа  "LaScala.tv" е насочена към меломаните, които "познават и вече посещават залите и ще имат възможност да гледат отново познати спектакли", а и да "наваксат пропуснатото", пишат от престижния оперен театър в съобщение до медиите. Платформата, която е безплатна само за учебните заведения, дава възможност и на хората, които не могат да посетят Милано, но биха искали да проследят оперните постановки. Достъпът е в платена форма на цена от 2,90 до 11,90 евро за спектакъл в зависимост от качеството и начина на излъчване - пряко или на запис. 

Ключови думи:
@