Кръстиха площад при Театъра на Сарсуелата на името на Тереса Берганса

Кръстиха площад при Театъра на Сарсуелата на името на Тереса Берганса

Площадът на входа на Театъра на Сарсуелата в Мадрид ще носи името на прочутото испанско мецосопрано Тереса ​​Берганса, която почина миналата година. На 16 март 2023г. изтъкнатата оперна дива щеше да отбележи 90-ия си рожден ден.

Решението за кръщаването на пространството бе взето от Общинския съвет на Мадрид, след като получи одобрението от Централния район още през миналия януари. Новата табела с името на певицата може да се види от март тази година.

„Тя не беше почитател на почестите, но наистина би се зарадвала на този подарък“. Това заяви внучката на известната оперна певица София Алварес Лавиля по време на кратката церемония по именуването на пространството. По време на събитието бяха произнесени тържествени слова от директора на Театъра на Сарсуелата Даниел Бианко и общинския съветник за централната градска част Хосе Фернандес. В края на церемонията мецосопраното Карол Гарсия интерпретира фрагмент от сарсуелата "Бръснарят от Лавапиес" от Франсиско Асенхо Барбиери в клавирен съпровод от Рамон Грау.

Ключови думи:
@