Кралският филхармоничен оркестър на Ливърпул обяви подновяването на договора на своя главен диригент Доминго Хиндоян

Кралският филхармоничен оркестър на Ливърпул обяви подновяването на договора на своя главен диригент Доминго Хиндоян

Кралският филхармоничен оркестър на Ливърпул обяви подновяването на договора на своя главен диригент Доминго Хиндоян до юли 2028 г. Съобщението беше направено на концерт, ръководен от него, който прославя музиката на Южна Америка с участието на тромпетиста и артист-резидент Пачо Флорес.

„Очаквам с нетърпение да продължа пътуването си с Кралския филхармоничен оркестър на Ливърпул", казва Хиндоян. "Дълбокото музициране и отдадеността на музикантите ме вдъхновяват всеки ден и заедно сме постигнали забележителни етапи. През следващите пет години очаквам с нетърпение да продължим да изграждаме нашия уникален звук, насърчавайки нов, еклектичен и разнообразен репертоар и наслаждавайки се на топлината, ентусиазма и непредубедеността на публиката в Ливърпул, нещо, което винаги ми носи огромна радост", добави той.

Работните планове на съпруга на Соня Йончева с Кралския филхармоничен оркестър на Ливърпул също включват разширяване на певческата и хоровата дейност в града, както и оперни изпълнения в местната концертна зала. Междувременно, днес българското сопрано и венецуелския маестро отбелязват своя годишнина от сватбата.

Ключови думи: