Концертмайсторът на Оркестъра на Двореца

Концертмайсторът на Оркестъра на Двореца "Шьонбрун" Таня Джарова-Салюстио - какъв е пътят на успеха за една жена на първия пулт?

Изявената цигуларка пред Classic FM Radio

Как една българка достигна до първия пулт на авторитетния виенски ансамбъл? За лидерството, усилията и енергият, чуйте цялото интервю на Георги Митов-Геми с концертмайстора на Оркестъра на Двореца "Шьонбрун" Таня Джарова-Салюстио, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Таня Джарова-Салюстио е родена в Пловдив и започва да свири на цигулка на 5-годишна възраст. Музикалният й талант е насърчаван от ранните й години. След като завършва Националното музикално училище "Л.Пипков" в София, нейният музикален талант я отвежда  на следващо ниво -  във Виенския музикален университет.

Снимка: https://www.schoenbrunnorchester.com/en/media/download/fotos/

В допълнение към Оркестъра на Двореца "Шьонбрун", където е концертмайстор от 1999 г., тя също се изявява в международен план като солист и концертмайстор на известни оркестри. Обширни концертни турнета и участия в различни формации са я отвели до 5 световни континента. Таня Джарова-Салюстио живее и работи във Виена – градът на валса и Йохан Щраус, нейната голяма музикална любов.

Ключови думи: