Концертът на Vienna Schonbrunn Orchestra на живо единствено по Classic FM

Концертът на Vienna Schonbrunn Orchestra на живо единствено по Classic FM

Слушателите ще се насладят безплатно на част от галатa на 8-ми август

Classic FM радио е единствената медия, която ще даде възможност на българските почитатели на класическата музика да се насладят напълно безплатно на част от галаконцерта на Vienna Schönbrunn Orchestra на 8-ми август. Радиото за класическа музика в България ще излъчва от специално мобилно студио на площад „Св. Александър Невски“, а водещ ще бъде Георги Митов – Геми. Програмата стартира от 10 ч. сутринта с гости на живо в медийния корнер на bTV Media Group, като се предвижда излъчването от сърцето на столицата да продължи до 21 ч. на същия ден.

Classic FM радио ще излъчи на живо първите три изпълнения от галата на Vienna Schönbrunn Orchestra, който е обявен с начало 20:30 ч. Слушателите ще имат възможност да чуят и ексклузивното интервю на Георги Митов с диригента на Дворцовия оркестър на Шьонбрун Гуидо Манкузи, с концертмайстора Таня Джарова - Салустио и със солистите - Дженифър Лари (сопрано) и Кристиан Котсис (баритон). Специалната програма включва и разговор с тримата български диригенти, които през годините поемат палката на състава - Диан Чобанов, Светослав Борисов и Росен Гергов, с флейтиста Борис Липов, със Светозар Димитров ударни, цигуларката Пламена Иванова  и други.

В отговор на нарастващия интерес към събитието и като ексклузивен медиен партньор на концерта, Classic FM ще излъчва гостуванията в студиото и на живо във Facebook страницата на радиото. Програмата на радиото може да бъде чута чрез ефирната програма на 88 MHz в София и онлайн в цялата страна.

Ключови думи: