Кирил Манолов представя дебютния си албум

Кирил Манолов представя дебютния си албум "Tutto Verdi"

На 24 юни от 19.00 часа в зала „България“

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с Кирил Манолов, разположено в звуковия файл под главната снимка!
 
На 24 юни от 19.00 часа в зала „България“ с участието на Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио ще бъде представен дебютният компактдиск на един от най-известните български баритони със световна кариера Кирил Манолов.
 
Авторитетното ръководство на концерта ще бъде поверено на диригента  Павел Балев.
 
Програмата включва някои от най-популярните Вердиеви арии. Специален гост на събитието ще бъде световноизвестното сопрано Красимира Стоянова – едно от най-емблематичните имена на българското оперно изкуство.
 
Компактдискът включва дванадесет баритонови арии, записани от Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Павел Балев.

Баритонът с кадифен глас е много успешен артист, както в страната, така и в чужбина. Лауреат на различни певчески конкурси, Кирил Манолов гостува многократно на сцените в оперните театри в Рим, Берлин, Барселона, Чикаго, Токио, Мюнхен, както и фестивалите в Равена, Дубровник, Палма де Майорка и много други. Творческите му пътища се пресичат с едни от най-големите диригенти и режисьори в оперният свят - Рикардо Мути, Даниел Орен, Карло Рици, Симоне Янг, Александър Ведерников, Дамиано Микелето, Арно Бернар, Дитрих Хилсдорф и други.

Репертоарът на Кирил Манолов съдържа широк набор от оперни произведения от Верди, Пучини, Доницети, Росини, Моцарт, Гуно, Бизе, Чайковски, Прокофиев и Курт Вайл. Кантатно-ораториални творби от Бах, Бетовен, Фуре и Брамс, камерна музика от български и чужди композитори.

Многобройни са записите му за Българското национално радио, HRT- Хърватското радио и телевизия, Австрийското национално радио ОRF и др. Има издадени компактдискове с негови участия за продуцентски компании като RMM и Harmonia Mundi.

Кирил Манолов е щатен асистент във Вокалният факултет на Държавната музикална академия “Панчо Владигеров”.

Ключови думи: