Как да влезете на концерта на Оркестъра на Двореца

Как да влезете на концерта на Оркестъра на Двореца "Шьонбрун" в София? (обновена)

Осигуряват 5 входа за „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“

На 8 август от 20:30 ч. световноизвестният Оркестър на Двореца "Шьонбрун"- Виена ще излезе  на сцената пред катедралния храм „Св. Александър Невски“ в София.Гостите ще могат да влизат през 5 пропускателни пункта, които ще бъдат отворени в 18:30ч. Те са разположени симетрично от двете страни на ул. „Оборище“, както следва:

Вход 1 - ул. „Московска“ с ул. „11-и август“;

Вход 2 - ул. „Московска“ при входа на църквата „Св. София“;

Вход 3 - ул. „Оборище“ с ул. „Г. С. Раковски“ (от страна на ул. „Московска“);

Вход 4 - ул. „Оборище“ с ул. „Г. С. Раковски“ от страна на бул. „Цар Освободител“;

Вход 5 - ул. „Шипка“зад Народно събрание с вход към пл. „Св. Александър Невски“;

Организаторите приканват зрителите да се придвижват с градския транспорт и максимално рано да заемат местата си. Входовете ще бъдат затворени в 20:15 ч. и няма да се допускат закъснели зрители. Няма да бъде допускано внасянето на храна и напитки на територията на събитието. Публиката ще може да закупи разхладителни напитки на място.

Поради големия интерес в продажба са допълнителни билети, които може да откриете в мрежите на Ticketportal.bg  и Eventim.bg. От 6 август до 8 август е предвидена и каса на място (вход 3) с работно време от 9:00 до 21:00ч.

Алекси Коларов от организационния екип на Vienna Trend Events заяви тази сутрин в ефира на Classic FM Radio, че 4000 места са разположени на площада пред Храм-паметника "Св.Александър Невски". Над 40 разпоредители ще ориентират гостите за тяхното настаняване в обособеното пространство. Движението по ул. "Раковски" в района на събитието предстои да бъде спряно в 18.00ч., като ще бъдат пропускани единствено тролейбусите от линия 9 на градския транспорт. 

3 пункта за медицинска помощ с линейки ще бъдат на разположение на гостите на събитието, ситуирани в близост до три от входовете, подчерта в ефира на Classic FM Radio Красимир Димитров- директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" в Столична община. Пред водещия Георги Митов-Геми той поясни, че на терен работят 27 служители на дирекцията, които ще подпомагат организацията на събитието. Чуйте повече в звуковия файл, разположен под главната снимка! 

По информация на Столична община, в столицата се въвеждат промени в движението около храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Забранява се престоя, паркирането и влизането на пътни превозни средства до 08.00 ч. на 09.08.2022г.:

- на ул. „Оборище“ между ул. „Г. С. Раковски“ и пл. „Св. Александър Невски“;

- на северозападната дъга на паркинга на пл. „Св. Александър Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“ (зад църквата „Св. София“).

До 24.00 часа на 08.08.2022 г.:

-на паркинга на пл. „Св. Александър Невски“ между ул. „11-ти август“ и ул. „Дунав“;

-на паркинга на пл. „Св. Александър Невски“, североизточната дъга между ул. „Оборище“ и ул. „Дунав“;

-на пл. „Николай Гяуров“.

Забранява се влизането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите, обслужващи мероприятията, както следва:

До 08:00 часа на 09.08.2022 г.:

-по ул. „Оборище“ между ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Дунав“;

-по ул. „11-ти август“ между ул. „Московска“ и пл. „Св. Александър Невски“.

От 18:00 до 24:00 часа на 08.08.2022 г.:

-по ул. „Г. С. Раковски“ между бул. „Цар Освободител“ и бул. „Кн. Александър Дондуков“ с изключение на колите на обществения транспорт.

-по ул. „Московска“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР.

„Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra" се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните събития на София.

Classic FM Radio като част от bTV Media Group e oсновен медиен партньор и разполага със специално мобилно студио на пл. "Св. Александър Невски" в деня на концерта. Радиостанцията организира специално пряко предаване на живо от 18ч. и ще излъчи първите три произведения от програмата на музикалното събитие.

Ключови думи: