Йордан Камджалов и Людмил Ангелов - за първи път заедно в концерта

Йордан Камджалов и Людмил Ангелов - за първи път заедно в концерта "Солистите"

15 март от 19.00 часа в Зала "България"

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с маестро Йордан Камджалов, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Маестро Йордан Камджалов ще дирижира за първи път пианиста Людмил Ангелов в концерта със заглавие "Солистите". Той се организира от Плевенската филхармония в партньорство със Софийската филхармония и ще се проведе тази сряда, 15 март, от 19.00 часа в Зала "България" - София.

Концертмайсторът на Плевенската филхармония Чавдар Вълков обединява авторитетните музиканти в грандиозния концерт със Солистичен оркестър "Студио Примо".

Програмата включва произведения от епохата на романтизма до съвременността. Маестро Камджалов ще дирижира "Студио Примо" в първата част на концерта, в която виртуозният пианист Людмил Ангелов ще изпълни Втория клавирен концерт на Фредерик Шопен. В тази част публиката ще може да чуе и Камерна симфония от Феликс Менделсон Бартолди под диригенстството на Йордан Камджалов.

Специфичното във втората част на вечерта е, че Солистичен оркестър "Студио Примо" ще изпълни програма, изцяло в аранжименти за състава, направени от Пламен Проданов, а всички произведения ще бъдет представени без диригент. Ще прозвучат творби от Форе - Павана, Дворжак - Славянски танц № 2, Пиацола - Фуга и Мистерия, Петър Христосков - Малка токата, Л.Андерсон- Fidle-Fadle, A.Копланд- How Down и
А.Маркес- Danzon 2
 
В състава на оркестъра са:

Чавдар Вълков - цигулка
Владимир Станушев - цигулка
Санджар Сапаев - цигулка
Стоимен Пеев - цигулка
Ивайло Данаилов - цигулка
Стоил Богданов - цигулка
Евгени Николов - цигулка
Милен Максимов - цигулка
Георги Иванов - цигулка
Иван Стайков - цигулка
Гергана Петрова - цигулка
Ганчо Ганчев - цигулка
Виктор Мицев - виола
Евгения Бааджиева - виола
Анна Драганова - виола
Кристиян Чернев - виолончело
Виктор Трайков - виолончело
Марина Хинова - виолончело
Станислав Ушинкин - виолончело
Маргарита Калчева - контрабас
 
Всички тези музиканти, водещи инструменталисти - концертмайстори и лидери на оркестрите, в които работят у нас и по света, ще се съберат и свирят рамо до рамо в столичната зала "България" специално за концерта  "Солистите", обзети от идеята да отпразнуват 20 години от създаването на Солистичен оркестър "Студио Примо". Част от артист-изпълнителите пристигат в България конкретно за тази изключителна вечер.
 
Билети на касата на Зала "България" и в мрежата на Eventim.bg
Ключови думи: