Изключителният „Страдивари секстет“ ще гостува във Варна
Снимка: Istituto Italiano di Cultura di Sofia

Изключителният „Страдивари секстет“ ще гостува във Варна

На 17 юли от 19.00ч. в Аулата на Икономическия университет – Варна

Изключителният „Страдивари секстет“ ще гостува на Международния музикален фестивал "Варненско лято" 2024. Това е първият музикален фестивал в България от 1926 г. Концертът ще се проведе на 17 юли от 19.00ч. в Аулата на Икономическия университет – Варна.  „Страдивари секстет“ ще изпълни „Спомен от Флоренция“ оп. 70 от Чайковски и „Струнен  секстет No.1“ oп. 8 от Брамс.

Ансамбълът е съставен от забележителни музиканти от Симфоничния оркестър на Академията „Санта Чечилия“: Давид Романо и Руджеро Сфрегола – цигулка, Рафаеле Малоци и Дейвид Бурсак – виола, Диего Романо и Сара Джентиле – виолончело. Секстет „Страдивари“ е емблема на италианската класическа музика от най-високо качество. Шестимата водещи музиканти, събрани първоначално за международното изложение “Изкуството на цигулката” в един от най-красивите италиански замъци, се превръщат в един от водещите камерни състави в Европа.Турнетата им ги отвеждат в най-големите зали в Южна Америка и Азия; последните им концерти в Германия преминават с такъв успех, че са поканени за ново голямо турне там през 2026, а в родната им Италия регулярно са в програмите на всички важни фестивали и често представят италианската култура на различни форуми. Критиката не пести своите похвали за интересните им програми и високия им професионализъм. Секстетът успява успешно да “заведе” класическата музика и отвъд границите на обичайната публика, свирили са в паралелната програма на световни първенства по футбол

Хармония, страст и перфектен синхрон: така може да бъде описан секстет „Страдивари“! Концертът им се реализира с подкрепата на Посолството на Италия и Италианския културен институт в България.

Билети на касата на Фестивален и конгресен център – Варна или онлайн тук

Ключови думи: