Издадоха кавър фототипно издание на две пиеси от Радой Ралин

Издадоха кавър фототипно издание на две пиеси от Радой Ралин

Слушайте новата рубрика "Повече за книгите" по Classic FM!

Кавър фототипно издание на две пиеси от Радой Ралин бе представено в Сатиричния театър в София. То включва  "Златното руно – Опера за певци без глас" и "Властитутка – съвременна приказка за златната рибка", а откъси от текстовете прочетоха актьорите Маргарита Хлебарова и Теодор Елмазов.

 

С какво тези „Две златни пародии за идеала и властта“ от Радой Ралин са толкова актуални? Чуйте от интервюто, разположено под главната снимка в звуковия файл, на Георги Митов-Геми с Кин Стоянов - син на сатирика,  в новата рубрика "Повече за книгите" по Classic FM!

По случай 101 години от рождението на Радой Ралин ще бъде представена и първата книга, съставена от внучка му София Стоянова - Донева. В стихосбирката "Късно Откритие" ще намерите цялостен преглед на поезията на Радой Ралин през призмата на неговата биография. Съдържа 92 поетични творби, от които 5 не са издавани до този момент.

Премиерата ще се проведе на 27 април от 18.00ч. в изложбената зала на НДФ 13 века България на пл. проф. Васил Геров №1. Вход свободен.
Ключови думи: