Младият пианист и композитор Николас Джакомели пристига за

Младият пианист и композитор Николас Джакомели пристига за "Пиано екстраваганца"

28 октомври от 19.30ч. в Софийската градска художествена галерия

Италианският пианист и композитор Николас Джакомели пристига в София за клавирен рецитал. Той ще се проведе в рамките на 13-тото издание на "Пиано екстраваганца", което е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023г. и се осъществява с подкрепата на Италианския културен институт. Събитието предстои на 28 октомври от 19.30ч. в Софийската градска художествена галерия.

Изисканата програма, която ще представи младият музикант, включва рядко изпълняваните в България "Крайслериана" оп. 16 от Роберт Шуман и "Забравени мелодии I", оп. 38 от Николай Метнер.

Билетите са в продажба на касата на зала "България", в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

Николас Джакомели е роден през 1998г. в Болоня. Ученик е на Леонид Маргулис в продължение на повече от десет години в Международната Академия в Имола и през същото време получава магистърска степен по пиано и композиция в консерваторията “Дж. Мартини” в Болоня. През 2023г. получава Artist Diploma от Националната Консерватория в Париж и понастоящем продължава обучението си в Националната академия “Санта Чечилия” в Рим. Лауреат на десетки международни конкурси, сред които се отличават “Premio Venezia”, “Piano Campus” (Франция), “NTD Competition” (САЩ), “Shigeru Kawai Competition” в Милано и съвсем наскоро спечелената от него Първа награда на международния конкурс “Shigeru Kawai” в Токио. Изнасял е концерти в Европа, Северна Америка и Азия, в престижни зали като Weill Hall в Carnegie Hall в Ню-Йорк, Cité de la Musique в Париж, Quirinale в Рим, Fazioli Concert Hall и други. Записал е три солови албума и негови концерти се излъчват от телевиозионни и радио канали в много държави.

Ключови думи: