Ина Кънчева и Емануил Иванов представят премиерно „Песента на спомените

Ина Кънчева и Емануил Иванов представят премиерно „Песента на спомените"

На 9 и 11 февруари в СГХГ

Чуйте интервюто на Георги Митов-Геми с Ина Кънчева и Емануил Иванов в звуковия файл под главната снимка!

Два концерта на сопраното Ина Кънчева и пианиста Емануил Иванов с романтичното име „Песента на спомените“ ще се проведат на 9 и 11 февруари в Софийска градска художествена галерия. Те се провеждат като част от активностите на Национална стипендия „С усилия към звездите“ и се поставят в рамките на четвъртото издание на фестивал КУЛТУРАМА.

Първият общ концерт на Ина Кънчева и Емануил Иванов се състоя през ноември 2021 г. в Париж, в рамките на арт фестивала „Един уикенд на изток“ (Un weekend à l’est) с изцяло български репертоар. Той отново беше част от активностите на Национална стипендия „С усилия към звездите“, чийто стипендиант в област „Музика“ е младият и талантлив пианист.

Снимка: Culturama festival

Програмата на „Песента на спомените“ е нова за Ина Кънчева и Емануил Иванов. Двамата изпълнители неслучайно избират да поставят концертите си в контекста на изложбата „Салонът на природата“ в СГХГ, представяща съчетание между поетично-философски и живописни творби. Романтичният репертоар на „Песента на спомените“ включва творби от К. Дебюси, Н. Медтнер и Дж. Мартучи, в които природата е изключително силно представена и изпълнена с метафори и алегории, свързани с човешката душа и нейните емоции. В голямата зала на софийската градска галерия гостите на концертите ще имат възможност да се насладят на пълната синергия между музика, поезия и изобразително изкуство.

„Песента на спомените“ са първите две събития от богатия календар на тазгодишното издание на фестивал КУЛТУРАМА. Програмата на фестивала ще срещне публиката с множество български и международни артисти от всички сфери на културата и изкуствата. Музикални събития, танцови пърформанси, литературни срещи с млади и утвърдени таланти очакват жителите и гостите на столицата през 2022 г. Концертът се осъществява с подкрепата на международна компания, която е лидер в сферата финансовите консултации и сделки, одита и данъците.

Билети за концертите „Песента на спомените“ могат да бъдат закупени на epaygo.bg, на касите на EasyPay и на касата на Софийска градска художествена галерия.

Ключови думи: