In memoriam Карлос Марин от „Ил Диво“ пред Classic FM radio: „Животът е прекрасен, но трябва да имаш надеждата, която дава любовта“

In memoriam Карлос Марин от „Ил Диво“ пред Classic FM radio: „Животът е прекрасен, но трябва да имаш надеждата, която дава любовта“

Оперният певец не се пребори с коронавируса

Най-успешният международен поп-оперен квартет, според Книгата на Гинес, „Ил Диво“ остана с един член по-малко. 53-годишният испански баритон Карлос Марин изгуби битката с Covid-19, след като бе повален от коронавируса още на 7 декември. По информация на британския вестник „Индипендънт“, оперният певец е настанен в болница в Манчестър, като е бил поставен в медикаментозна кома и интубиран. Тогава колегите на Марин от „Ил Диво“  обявиха, че се молят за възстановяването му и отмениха коледното си турне във Великобритания.

 

„Едно от нещата, които ми казваше Алфредо Краус, беше: “Внимавай, защото сцената създава артиста, но може да съсипе певеца”. Казваше го, ако не разполагаш с добра вокална техника. Опитвал съм се да взема най-доброто от Алфредо Краус, Монсерат Кабайе и останалите мои преподаватели, които през целия ми живот са били 14 на брой. Опитвал съм се да изчистя максимално своята вокална техника. След толкова години установих, че винаги е имало една базова техника, а след нея ти като певец трябва да изградиш своята собствена техника. Това се старая да правя през тези години“. Това сподели в ефира на Класик ФМ радио Карлос Марин през 2012г. преди концерта на кросоувър вокалния състав.

 

Карлос Марин е роден на 13 октомври 1968г. в Рюселсхайм, федерална провинция Хесен, Германия, но от 12-годишна възраст израства и учи в Испания, откъдето са неговите родители. Първият си албум „Малкият Карузо“ записва на 8 години. С течение на времето се участва в редица испански вокални конкурси и телевизионни предавания. Преди да попадне в състава на „Ил Диво“ през 2003г., е поканен да играе в мюзикъли като „Клетниците“ и „Брилянтин“. В неговия репертоар са и оперни заглавия като „Мадам Бътерфлай" от Пучини, „Травиата" от Верди, „Севилският бръснар“ от Росини и др. „Стремя се да се усъвършенствам и един ден, когато няма „Ил Диво“ да играя в опера на Вагнер, но като драматичен тенор. Не съм сигурен, че ще се справя, но най-малкото ще ми бъде интересно да опитам“, подчерта Карлос Марин в интервюто ни преди 9 години.

Мъжкият квартет „Ил Диво“ е създаден по идея на продуцента Саймън Кауъл. Колегите са Урс Бюлер и Дейвид Милър са тенори, а Себастиен Исамбард - поп изпълнител.  „Като братя сме. Всеки един от нас знае мястото си в групата и каква е задачата му. Така нещата се случват лесно“, добавя Карлос Марин.

Все още не е ясно дали вокалната формация ще продължи да съществува, макар и като трио, или ще търси нов член на мястото на испанския баритон.

Комерсиалният поп-оперен квартет е продал над 30 милиона копия от албумите си по света, 160 златни и платинени диска в над 33 държави, а концертите му на живо са посетени от повече от 2 милиона зрители. Сред хитовете на „Ил Диво" са "Regresa a Mi (Unbreak My Heart", "The Time Of Our Lives", "I Believe In You" с участието на Селин Дион, както и кавър на "Hello" на Адел. За хита им „La vida sin amor“ Карлос Марин разказа: „Вярно е, че любовта е двигател на живота. Поводът за тази песен е, че винаги трябва да обичаме. Може да обичаш нещо или някого. Смятам, че ако не обичаш нищо или никого, ще ти бъде трудно да продължиш живота си. Без съмнение животът е прекрасен, но трябва да имаш надеждата, която дава любовта“.

Припомнете си цялото интервю на Георги Митов- Геми с Карлос Марин в звуковия файл под главната снимка.

Дълбок поклон!

 

Ключови думи: