Играят новия мюзикъл „Бодигард“ през август във Варна

Играят новия мюзикъл „Бодигард“ през август във Варна

На 18 август от 21.00ч на сцената на Летния театър

След премиерата на мюзикъла „Бодигард“ на 22 юли 2023г., жителите и гостите на Варна ще имат възможност да го видят и чуят и отново. На 18 август от 21.00ч на сцената на Летния театър във Варна ще бъде поставена отново сценичната адаптация на легендарния филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър. В спектакъла, подготвен от трупата на Държавна опера Варна, са включени всички култови песни на легендарната певица.

Премиерата на мюзикъла епрез 2012 година в Лондон, след което е поставян в САЩ, Италия, Австралия, Германия, Южна Корея, Австрия, а в момента отново се играе и в Англия и Германия. Навсякъде той се представя на националния език на страната, а песните са запазени в оригиналния език.

„Бодигард“ се прочува със зашеметяваща хореография, бляскави костюми, впечатляваща сценография, и оригиналната оркестрация на хитовете на Уитни Хюстън, които наелектрезират маскимално въздействието на спектакъла.

Уникалното в музикалното решение е, че наред с мега популярните и любими "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", "Saving All My Love For You", "How Will I Know", специално за мюзикъла са написани няколко оригинални песни като "Run to You" и "I Have Nothing", които също се нареждат сред най-любимите песни на хората по целия свят

„Бодигард“ – Мюзикълът навсякъде е посрещнат с овации и възторжени рецензии и се превръща в мощен и нестихващ носител на бляскавата музика на Уитни Хюстън и славата на едноименния филм.

За българската продукция на Държавна опера Варна са поканени суперзвездата ни Орлин Горанов в ролята на бодигарда Франк Фармър, английската мюзикълна и филмова актриса Манал Ел Фейтури в ролята на суперзвездата Рейчъл Марон и любимата наша млада певица и актриса Нора Караиванова в ролята на Ники Марон – сестрата на Рейчъл. Режисурата е дело на Борис Панкин, който участва и в превода на спектакъла.

Гастролът на автентична английска мюзикълна актриса от Уест Енд е прецедент в историята на мюзикъла в България. И със сигурност този прецедент ще стане практика, каквато има при гастролиращите у нас международни творци в класическата музика.

Сюжетът следва плътно сценария на Лорънс Каздан за филма „Бодигард“. Франк Фармър (Орлин Горанов) - бивш агент на Сикрет Сървиз, охранявал първите мъже в Белия дом е нает за личен бодигард на суперзвездата Рейчъл Марон (Манал Ел-Фейтури) – певица и актриса номинарана за „Оскар“ в категорията „главна женска роля“. Рейчъл получава поредица от смъртоносни заплахи от неизвестен преследвач. Рейчъл се отнася враждебно към появата на Франк в живота си. Но с времето Франк печели доверието и на сина и на сестрата на Рейчъл – Ники Марон (Нора Караиванова), която е очарована от Франк. С времето Рейчъл все повече опознава Франк и между тях се появяват романтични чувства, докато Франк в сътрудничество с агента от ФБР Рей Корт (Станислав Кондов) се опитва да разкрие самоличността на Преследвача (Димитър Костадинов). А той е все по близо до Рейчъл. Кулминацията е в нощта на наградите „Оскар“ и финалният опит на Преследвача да отнеме живота на Рейчъл.

THE BODYGUARD се представя по силата на специално споразумение с Theatrical Rights Worldwide, 19 Margaret Street, 3rd Floor, London W1W 8RR

THE BODYGUARD 

Текст Александър Динералис
По сценария на едноимения филм на Лорънс Каздън

Превод - Даня Доганова, Борис Панкин
Режисьор – Борис Панкин
Диригент - Страцимир Павлов
Хореограф - Анастасия Неделчева
Художник и костюми - Първолета Чавдарова - Летиция
Сценограф - Денис Иванов
Светлинен дизайн - Лальо Христов
Мултимедия - Борис Панкин/ Кристиян Попов

В главните роли:
ФРАНК ФАРМЪР – Орлин Горанов
РЕЙЧЪЛ МАРОН - Манал Ел Фейтури
НИКИ МАРОН – Нора Караиванова
РОРИ - Анастасия Неделчева
АЛИСЪН - Розалия Желязкова
ЕЛИЗАБЕТ - Димитрина Германова
ВИКИ - Ирен Лазарова
ДЖУДИ - Антония Кундакова
КРИСТИН - Мойра Янкова
МОРГАН - Ения-Асена Денчева
ОДРИ - Анна Димитрова
МАРАЯ - Алтайра Наимова
МОНИК - Кристалена Стоянова
ЕЙНДЖИ - Кристияна Атанасова
ФЛЕТЧЪР - Васил Желев
САЙ СПЕКТЪР - Михаил Вълчев
БИЛ ДИВЕЙНИ - Тихомир Трифонов
РЕЙ КОРТ - Станислав Кондов
ПРЕСЛЕДВАЧ - Димитър Костадинов
ТОНИ СКИБЕЛИ - Боян Тодоров
БУЧ - Валентин Василев
ДЖИНО - Даниел Христов
ДЖОН - Даниел Обрешков
ДЖАК - Станислав Стефанов

Солисти и оркестър на Държавна Опера Варна

Ключови думи: