HYPNOTIC с нов сингъл и огромно признание от световноизвестните Bond

HYPNOTIC с нов сингъл и огромно признание от световноизвестните Bond

Триото снима видеото към “Palladio” на живо пред публика

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с Мария Новева, Боряна Бекирска и Станимира Ангелова от HYPNOTIC, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Модерен и мащабен звук. Усещане извън рамката, внушително и космополитно-думите са точно в целта,  визирайки новия сингъл на чаровните момичета от HYPNOTIC- Мария Новева (цигулка), Боряна Бекирска (виола) и Станимира Ангелова (виолончело).

Легендарната композиция на Карл Дженкинс “Palladio” намира своята модерна версия, между класиката и попа.  Създадена от вдъхновителя на HYPNOTIC Мария Новева, хитмейкъра Светлин Къслев, миксинг инженера Димитър Ганчев-Майт и Дейв Кътч от емблематичното Mastering Palace Studio в Ню Йорк “Palladio” дава силна заявка за пристрастяващ хит.

Palladio” е нещо по-различно от всичко, което сме правили до момента. Дори мога да кажа, че това е ново лице за музиката на HYPNOTIC.- разказва Мария Новева- Още като чух финалния мастер от Дейв, не можех да спра да го слушам. Знаех, че „Palladio“ ще има успех, но признавам, че обратната връзка от публиката наистина ни изненада и надмина очакванията ни.“

Wow ефектът избухва с предпремиерното изпълнение на живо от HYPNOTIC на „Palladio”. Магията се случва по време на последния концерт на великолепните Bond в България. Световноизвестният квартет избира за своя музикална подкрепа в София поп дивите на класическата кросоувър сцена и заедно с публиката бурно аплодира момичетата от HYPNOTIC на сцената.

Това, което се случи за нас, беше невероятно изживяване, което ще остане завинаги в сърцата ни.-споделят единодушно Мария, Боряна и Станимира- Получихме искрени комплименти и голямо признание от първата световно успешна класическа кросоувър група.- допълва Мария- Осъзнавам, че самите Bond не само се спряха на нас, за да споделим една сцена.­­­ Те лично ни поздравиха, дадоха висока оценка за изпълнението ни, за музиката и специално за аранжиментите, които създаваме аз и Светлин Къслев. Като единствената в България модерна кросоувър група, за нас бе голямо щастие да чуем такива думи от артисти, които вече са спечелили милиони фенове по света.

HYPNOTIC избират момента, за да запечатат усещането в едно истински емоционално лайв видео за „Palladio”. И този път момичетата не изневеряват на изключителния си визуален вкус и подкрепят проекта с въздействаща фотосесия, дело на Диляна Флорентин. Така-зашеметяващо и с класа- най-популярната ни струнна формация не само  заключва успешно календарната година, представяйки музиката, създадена с подкрепата на Национален фонд „Култура“, но и слага артистично многоточие, в очакване на още великолепни проекти през следващата 2024 г.

Основана през 2007 г. от Мария Новева, HYPNOTIC обединява света на класиката и поп културата в едно изключително музикално преживяване и разчупва традиционните рамки в класически кросоувър стил.

HYPNOTIC е в състав: Мария Новева (цигулка), Боряна Бекирска (виола) и Станимира Ангелова (виолончело).

В репертоара на триото са включени емблематични световни произведения като “5тата Симфония” на Бетовен в диско версия от 70те, “Либертанго” на големия майстор Астор Пиацола, “Legend of Asturias” на испанския композитор Исак Албениц, “Sway” на Pablo Beltran, вълнуващата българска песен “Лудо Младо” и много други, които ги правят желани изпълнители за всяко събитие, където вкусът и музиката имат значение.

С първите си авторски аранжименти HYPNOTIC бързо се утвърждават като артистично явление. През същата година продуцентите на рейтинговото предаване “Вечерното шоу на Азис” ги привличат като нежната част от бенда на шоуто. Следват още изяви в най-успешните формати като Dancing Stars, VIP Brother, X Factor, Шоуто на Слави, Комиците, Hell’s Kitchen, България Търси Талант, Спортист на годината, Мис България, Лейди България, Жена на годината и др., както и неприкрито участие в сериали (“Под прикритие”).

Много от известните български поп изпълнители ги канят като специални гости в своите проекти. HYPNOTIC се изявяват и на престижни сцени като Аполония и Евровизия, и дори стигат до Китай на Nanning International Folk Song Arts Festival 2011. Тяхната музика и хипнотизираща визия се налагат като запазена марка за класика и стил.

В различни периоди от кариерата си Мария, Боряна и Станимира са концертирали на световни сцени: в Белгия, Германия, Швейцария, Италия, Испания, Франция, Канада и Китай. Професионалното звучене на техните изпълнения в студио и пред публика са подплатени от техния солиден опит в областта на музиката.

 Мария Новева (цигулка)

Мария е основател и продуцент на HYPNOTIC, но това е само малка част от нейната история. От пет годишна възраст тя развива любовта си към музиката и цигулката. Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на проф. Александър Илчев и получава магистърска степен при именитата цигуларка проф. Стойка Миланова. Освен това, завършва курс по тонрежисура и виртуални студийни технологии в Софийски университет при проф. д-р Адриан Георгиев. Концертирала е с различни оркестри в Канада, Германия, Сърбия, Бахрейн и др. и е имала удоволствието да записва с оркестъра за филмова музика СИФ-309, както и за популярни български изпълнители като Елица и Стунджи, Марияна Попова и др.
Мария е креативната сила зад многобройните успешни проекти на групата. Тя сбъдва мечтата си да създава музика и работи по авторските аранжименти на групата с едни от най-продуктивните и успешни композитори у нас, като хитмейкъра Светлин Къслев, изключителният класически композитор Румен Бояджиев-син, популярните музикални продуценти Ясен Козев и Крум Георгиев и др. Освен музикалните си умения, Мария развива своя артистичен талант и в сферата на графичния дизайн и видео обработката и така допринася за визуалната идентичност на HYPNOTIC.

Боряна Бекирска (виола)

Боряна свири на пиано и пее от седем годишна, а на 10 се влюбва в звуците на виолата. Въпреки късния старт, виолата очевидно й се отдава и тя показва завиден напредък. Завършва НУМТИ “Добрин Петков“ в Пловдив и НМА „Проф. Панчо Владигеров“ бакалавърска степен в класа на проф. Стефан Жилков. Участва активно в майсторски класове на световно известни имена като проф. Волфганг Клос, Аври Левитан и Даниела Иванова – единствената българка във Виенската филхармония и е лауреат на международния конкурс „Надежди, таланти, майстори” Добрич. По същото време Боряна е известна и като модел, но въпреки многобройните ангажименти и участието си в Супермодел на България, тя осъзнава, че нейното истинско призвание е музиката и се присъединява към HYPNOTIC. От кратката ѝ кариера като модел ѝ остава стремежът да поддържа перфектна фигура с любимите спортове бокс и плуване. Боряна концертира с различни оркестри в България и Германия и като солист с оркестъра Mandolinenverein „Harmonie” Hetzerath. Записвала е за Иво Папазов – Ибряма, както и филмова музика в оркестър СИФ-309.

Станимира Ангелова (виолончело)

Станимира започва да свири от 9-годишна възраст и завършва магистратура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ при проф. Анатоли Кръстев. Усъвършенства своята техника и изящество в майсторските класове на световно признати имена като проф. Антон Никулеску, Стефан Гардмайер от Виенската филхармония, проф. Стефан Попов и др.
Станимира има богат опит като солист и камерен изпълнител на фестивали като концерт от цикъла „Майстори представят младите”, дни на „Шведската камерна музика” и като солист на Академичен Симфоничен Оркестър на НМА. Тя е изнасяла концерти с различни състави в Испания, Италия, Германия, Македония, Сърбия, Швеция, Франция, Шотландия и др. Носителка е на множество престижни награди от национални и международни конкурси: Н.К. ,,Светослав Обретенов” – Провадия; M.К. ,,Академичен конкурс по камерна музика” – Своге; M.K. “Музиката и Земята”; M.К. „Блага – Беатрис Елиезер и др.;
Била е част от съставите на Оркестъра на Classic FM, Македонска Опера и Балет, Македонска филхармония, Академичен Симфоничен Оркестър на НМА и е записвала филмова музика в оркестър FAMES – Скопие; Освен с HYPNOTIC, Станимира работи и в оркестъра към Национален музикален театър „Стефан Македонски”.

Ключови думи: