Хорът на виенските момичета ще пее за първи път на Новогодишния концерт на Виенската филхармония

Хорът на виенските момичета ще пее за първи път на Новогодишния концерт на Виенската филхармония

На 1 януари 2023 г.

Хорът на виенските момичета, който е част от световноизвестния Хор на виенските момчета, ще пее за първи път заедно с момчетата на Новогодишния концерт на Виенската филхармония на 1 януари 2023 г.

Снимка: Lukas Beck

Юбилейната 525-а година от основаването на Хора на виенските момчета ще започне със световна премиера. Хорът на момчетата и момичетата ще изпълни в съпровод на Виенските филхармоници под ръководството на маестро Франц Велзер Мьост "Френска полка" на Йозеф Щраус, съобщават от  "Ойроком-ПР София" - Бюро за връзки с Община Виена.

 

Хорът на виенските момичета е създаден през 2004 г. към Хора на виенските момчета. В момента в него участват 25 момичета на възраст от 9 до 15 години. Момичетата се изявяват основно във Виена. Те учат в различни училища и репетират два пъти седмично в кампуса на хора.

 

Сценичните костюми на малките хористки са дело на австрийската модна дизайнерка Ева Полешински. Те са вдъхновени от моряшките униформи на членовете на Хора на виенските момчета. Новите костюми ще бъдат показани за първи път на сцената на Златната зала във виенския Музикферайн по време на Новогодишния концерт. Облечени в тези моряшки униформи, момичетата ще участват и в юбилейния концерт на Хора на виенските момчета, който ще се проведе на 14 май следващата година отново в Златната зала на Музикферайн.

Ключови думи: