Харизматичният Епифанио Комис закрива 13-тото издание на „Пиано Екстраваганца“ в София

Харизматичният Епифанио Комис закрива 13-тото издание на „Пиано Екстраваганца“ в София

25 ноември, 19.30 ч., НМА „Проф. Панчо Владигеров“,

Тази есен София отново ще бъде домакин на международния музикален фестивал „Пиано Екстраваганца“ и на неговото 13-то издание. Шестте концерта, които ще се състоят от 18 октомври до 25 ноември, са организирани от фондация „Пиано Екстраваганца“ и ще бъдат част от столичната културна програма. Партньори на Фестивала са Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Софийската градска художествена галерия, Италианският културен институт, Полският институт в София и Чешкият културен център.

На емблематични места в столицата като СГХГ и концертната зала на НМА почитателите на музиката ще могат да се насладят на вълнуващи изпълнения на пиано и на един камерен концерт. Музиката за пиано е включена в програмата на всички концерти. Една от водещите цели на Фондацията е възстановяването и съхраняването на световното музикално наследство чрез представянето и преоткриването на непопулярни произведения в рамките на Фестивала.

Фестивалът ще представи на публиката уважавани пианисти като Павел Кашпар (Чехия), Николас Джакомели (Италия), Вадим Холоденко (Украйна), Епифанио Комис (Италия), световноизвестният флейтист Масимо Марчели (Италия) в дует с Людмил Ангелов (България) и дебют на Георги Василев (България).

Можете да чуете италианските музиканти на следните дати:

25 ноември, 19.30 ч., НМА „Проф. Панчо Владигеров“, Епифанио Комис ще закрие Фестивала с музика от М. Клементи, Фр. Шопен, Ф. Лист.

Билети ще откриете на касата на зала "България" и в мрежата на Ивентим

Епифанио Комис завършва музикалното училище „Винченцо Белини“ в Катания с пълно отличие и препоръки под ръководството на Агатела Катания. Продължава образованието си с Пиеро Раталино, който го лансира на международната сцена. Свирил е в най-престижните концертни зали по света: „Карнеги Хол“ в Ню Йорк и „Театро Белини“ в Катания. Дирижирал е престижни оркестри като Киевската филхармония и Синфончния оркестър на университета в Киото. Епифанио Комис преподава пиано в Консерваторията „Винченцо Белини“ в Катания, където е и директор. Артистичен директор е на Международния пиано конкурс в Любляна. През 2013 г. в Московската консерватория е награден с престижната международна награда “Сергей Рахманинов” за неговите проектити, свързани с популяризиране музиката на Рахманинов.

Ключови думи: