Предстои Happy Birthday, Mozart!
Снимка: ПРоМА-Професионална Мениджмънт Агенция

Предстои Happy Birthday, Mozart!

Концерт с избрани музикални шедьоври и емблематични оперни арии под почетния патронаж на Н. Пр. Андреа Икич-Бьом, Посланик на Република Австрия в Република България

В навечерието на 268 -та годишнина от рождението на гениалния композитор Волфганг Амадеус Моцарт, ви каним да отбележим и почетем заедно неговото безсмъртно творчество! Концертната програма включва избрани музикални шедьоври и емблематични оперни арии.
 
Публиката ще има удоволствието да се наслади на изпълненията на виртуозите от Quarto Quartet и приятели (в ансамбъла участват музиканти от Софийска филхармония, Софийски солисти и оркестъра на Българското Национално Радио). През 2006 г. Квартета печели конкурса "250 години Моцарт", а две години по-късно става лауреат на Международния конкурс за австрийска камерна музика с програма, включваща "Малка нощна музика".
 
Солист на концерта ще бъде носителят на наградите за творчество на Фондация "Никола Гюзелев" и "Кристална Лира" от 2022г., в категорията "Оперно изкуство", известният баритон Добромир Момеков, който с дълбокият си белкантов глас ще изпълни едни от най-известните Моцартови оперни арии.
 
Талантливата арфистка Деница Димитрова ще бъде в ролята на водеща и ще преведе публиката през живота на композитора, както и ще разкаже интересни факти за най-известните му произведения.
 
Част от програмата включва:
Увертюра „Вълшебната Флейта", Дивертименто в Ре мажор, „Малка нощна музика", арии от оперите „Дон Жуан", „Сватбата на Фигаро" и други.
 
Билети ще откриете в мрежата на Ивентим
Ключови думи: