Ханс Цимер предложи брак по време на концерт

Ханс Цимер предложи брак по време на концерт

В Лондон

Композиторът Ханс Цимер предложи брак на партньорката си на сцената в Лондон, съобщи Пи Ей мидия/ДПА, цитирани от БТА.

65-годишният музикант и носител на награда „Оскар“ направи публичното си изявление в четвъртък вечерта по време на изпълнението си в лондонската „О2 Арена“, което предизвика бурните аплодисменти на публиката.

Когато шоуто му „Ханс Цимер на живо“ беше към своя край, той изведе партньорката си на сцената и каза на публиката: „Има още нещо. Така че това е жената, която обичам, очевидно тя ме обича“.

Обръщайки се директно към нея, той каза: „Защо те доведох тук? Щях да те попитам нещо много важно. Заключи ли задната врата? Млякото в хладилника ли е? Имаме ли сорбе във фризера? Ще се омъжиш ли за мен?“

След това публиката избухна в аплодисменти и се изправи на крака, докато двойката се прегърна, след като тя изглежда прие необичайното предложение за брак.

Цимер каза още: „Нещата се развиват добре, задната врата е заключена. Всичко е наред“.

„Остава ми още един малък номер. Той е интимен в своята незначителност, но може би не е толкова незначителен и може би доста ми харесва“, каза той, преди да завърши шоуто с изпълнение на класическото си парче „Time“, която звучи в завладяващия трилър „Генезис“ от 2010 г. Цимер свиреше на пианото по време на парчето, докато партньорката му седеше до него.

На по-ранен етап от концерта той слезе от подиума заедно с един от своите музиканти, за да свирят на китара сред публиката, като Цимер спря за кратко пред един от първите редове, прегърна и целуна една дама. По-късно стана ясно, че не е прегръщал някоя „случайна жена“ в публиката.

Говорител на Цимер потвърди пред информационната агенция Пи Ей, че той е предложил брак по време на концерта в четвъртък. Името на избраницата на композитора засега остава в тайна, информират световните агенции.

В Лондон Ханс Цимер дирижираше своята трупа и украинския оркестър „Одеса“. Заедно те поднесоха на феновете множество хитове, които той е композирал за филми като „Гладиатор“, „Карибски пирати“, „Черният рицар“, „Интерстелар“ и „Смъртта може да почака“ с Джеймс Бонд.

Шоуто включваше и внимателно подбрани лазерни ефекти, за да създаде неподражаема атмосфера.

Цимер отдаде специална почит на украинския оркестър: „Наистина бих искал да благодаря на нашия оркестър, защото нашият оркестър е специален, нашият оркестър е от Одеса в Украйна“, каза той. „Мисля, че се изисква огромен кураж да седиш тук, да се усмихваш, да свириш перфектно в продължение на три часа, докато не знаеш какво се случва у дома“. Един от изпълнителите развя украинското знаме на сцената, докато музикантите правеха последните си поклони.

Ханс Цимер има 12 номинации за „Оскар“, от които е спечелил две награди - за най-добра музика към класическия филм „Цар Лъв“ на „Дисни“ от 1994 г., както и към научнофантастичния блокбъстър „Дюн“ от 2021 г., който също беше включен в шоуто.

Композиторът се развежда с първата си съпруга - модела Вики Каролин, от която има дъщеря, през 1992 г., а през 2020 г. Цимер подава молба за развод с втората си съпруга Сузане, с която имат три деца.

Турнето му „Ханс Цимер на живо“ продължава в Обединеното кралство и Европа до 25 юни, припомня БТА.

Ключови думи:
@