"Гранд Балет гала" ще се състои на 7 август в "Опера в Летния театър"- Варна

Събитието е с начало от 21 часа

"Гранд Балет гала" ще се проведе в рамките на фестивала "Опера в Летния театър". Събитието ще представи обичани и ефектни моменти от танцови постановки на емблематичната открита сцена на Летния театър във Варна. "Гранд Балет гала" ще се състои на 7 август от 21 часа.

Солистите в "Гранд Балет гала" са Анастасия Лебедик, Аниезе Ди Дио Маза, Андреа Никол Конфорти, Клер Мари Гилард Лестан, Мара Салваджо, Наталия Боброва, Ная Барсена, Полин Фаже, Витирио Сколе, Джовани Помпей, Ксавиер Лара Хил, Марко Ди Салво, Матиа Бакон, Павел Кирчев, Пиер Гастон, Федерико Фарина.

Режисьор, хореограф и вдъхновител на костюмите е Сергей Бобров - балетмайстор на Държавна опера - Варна. Балетните почитатели ще видят 32 бели лебеда във фрагменти от старинния балет "Катерина или Дъщерята на разбойника". За ценителите са избрани и откъси от балетите "Кармен Денс", "Антигона", както и най-новата постановка на Държавна опера Варна "Ромео и Жулиета". Художник на впечатляващите костюми и сценограф е Ася Стоименова.

Кулминация в спектакъла ще е изпълнение с близо 70 млади балетни артисти под ударите на огромни барабани. В нея зрителите ще почувстват енергията и ентусиазма на тази трупа с танцьори от цяла Европа, която набира скорост и се заявява като един от водещите балети в България.

Билети - на касата на Държавна опера-Варна, ФКЦ и в системата на Eventim

Ключови думи: