Гласувайте за своя фаворит в Националния радиоконкурс за млади инструменталисти, организиран от „Кантус Фирмус“!

Гласувайте за своя фаворит в Националния радиоконкурс за млади инструменталисти, организиран от „Кантус Фирмус“!

Регистрирайте се сега на сайта на Classic FM радио и спечелете покани за концерта на лауреатите!

Вторият тур на Националния радиоконкурс за млади инструменталисти за наградите на „Кантус Фирмус“ се проведе тази неделя в зала „Оборище“ 5 в София. Млади таланти от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и София се представиха блестящо с изпълнения на живо пред журито на конкурса, а екип на организаторите от „Кантус Фирмус“ осъществи аудио и видеозаписи на финалистите. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и в партньорство с Classic FM радио.

Журито вече проведе своето обсъждане за представянето на участниците във втория тур. Ще бъдат връчени трите основни награди в двете възрастови категории, поощрения, както и голямата награда на „Кантус Фирмус“ –  концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио през сезон 2021-2022.

Резултатите от състезанието обаче все още не са обявени, защото предстои определянето на специалната награда на Classic FM радио. Нейният носител ще стане ясен след слушателския вот на единственото в България радио за класическа музика. От днес гласуването вече е възможно на сайта на Classic FM радио, където са качени аудиозаписите на 20-те финалисти от втория тур.

След регистрация на сайта, всички желаещи могат да подкрепят своя фаворит чрез бутона „Гласувай“ срещу съответното изпълнение, предпочетено от тях. Възможно е подаване само на един глас с една регистрация.

Кандидатът, събрал най-много гласове на слушатели, ще получи специалната награда на Classic FM радио, а някои от гласувалите ще спечелят покана за заключителния концерт на лауреатите. Той ще се проведе на 28 септември в столичната зала „България“ в рамките на „Европейски музикален фестивал“ 2021.

Гласуването в класацията ще бъде валидно до 18:00 ч. на 29 май, а всички резултати за разпределението на основните и специалните награди ще бъдат обявени на 1 юни 2021г. 

Следете и Youtube канала на „Кантус Фирмус“, където ще бъдат достъпни и видеозаписите от втория тур на състезанието, и гласувайте единствено на страницата на Classic FM радио!

Актуална информация за конкурса можете да намерите на: http://cantusfirmusbg.com/

https://www.facebook.com/Cantusfirmus.Bulgaria?fref=ts

https://www.youtube.com/channel/UCeAzKj1hjKzJGRQPHXZE_vA

За „Кантус Фирмус“

„Кантус Фирмус” АД е продуцентска компания, която е създател и организатор на голям брой концертни изяви на български и гостуващи артисти. Сред най-успешните проекти на агенцията се числят „Европейски музикален фестивал” с 20-годишна история, циклите от концерти „Музиката на Америка“, „Концертмайсторите“, Международен конкурс за диригенти „Генадий Рождественски” и др. "Кантус Фирмус" осъществява мениджмънт на Оркестъра на Класик ФМ радио – един от най-динамичните и елитни симфонични оркестри в България. Солисти на ансамбъла са били редица световни звезди на класическата музика като Джошуа Бел, Гил Шахам, Найджъл Кенеди, Максим Венгеров, Ричард Клайдерман, Пинкас Цукерман и много други.

Ключови думи:
@