“Гласове и Струни” ще очарова публиката в София

“Гласове и Струни” ще очарова публиката в София

3 април, 19.00ч. в зала "България"

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с цигуларя Иван Пенчев и композитора Георги Андреев, разположено в звуковия файл под главната снимка!
 
След успешно представяне в Италия в градовете Белуно и Венеция в началото на февруари 2024, "Мистерията на българските гласове“, Георги Андреев и Quarto Quartet отново се събират на сцената на зала България да представят пред родна публика своя съвместен проект "Гласове и струни".
 
Програмата на концерта включва изпълнение на специално написани за двата състава произведения от композитора Георги Андреев, както и аранжирани от него за струнен квартет и хор произведения от дългогодишния репертоар на "Мистерията на българските гласове".
 
 
“Гласове и Струни” e една красива, колоритна комбинация на несравнимите фолкорни гласове от "Мистерията на българските гласове“, с нежните струни на Quarto Quartet под завладяващата музика на композитора Георги Андреев.
 
Тази “мистериозна” звучност ще ви пренесе през времето като магия, ще разказва “истории от старо време" и ще ви припомни високата стойност и идентичност, която носи българският фолклор.
 
Билети ще намерите на касата на зала "България" и в мрежата на Ивентим
 
Ключови думи: