Германските музикални институции призовават за минута мълчание за Украйна
Снимка: Wordpress

Германските музикални институции призовават за минута мълчание за Украйна

По повод 1 година от руската агресия в Украйна чрез хаштаг #OneMinuteForUkraine

На 24 февруари 2023 г. светът отбелязва първата годишнина от варварско бруталната агресивна война на Русия срещу Украйна.

Германската асоциация за сценични изкуства и Германската музикална и оркестрова асоциация призовават своите членове, културни асоциации и всички културни дейци да започнат техните събития на 24 февруари 2023 с една минута мълчание. По този начин символично ще бъде почетена паметта на жертвите и пострадалите от войната в Украйна и ще бъде демонстриран знак на непрекъсната солидарност, съпричастност и надежда за мир. Тази акция следва инициативата на Германския съюз на композиторите и някои от неговите регионални клонове. 

Германските театри и оркестри не само изразиха своята солидарност през последните месеци. С програми като U*act те използваха всички възможни средства, за да установят контакт с украински артисти и творци, които се нуждаят от подкрепа.

В каналите си в социалните медии, немските културни институции ще използват хаштага #OneMinuteForUkraine и по този начин ще поставят още един знак за солидарност.

Ключови думи: