Георги Митов от Classic FM с награда „Алтери 2022“

Георги Митов от Classic FM с награда „Алтери 2022“

Театър-лаборатория „Алма Алтер“ раздаде своите награди в Театралната зала на Софийския университет

Водещият на сутрешния блок по Classic FM Георги Митов – Геми получи награда „Алтери“ за 2022 година. По време на тържествена церемония театър-лаборатория „Алма Алтер“ отличи журналиста за подкрепата, която той и радиото оказват на театралното изкуство.  

Изключително ме развълнувахте с това отличие, което приемам с благодарност. Аз и екипът на Classic FM радио силно вярваме, че като медия наша мисия е да споделяме смислените проекти и инициативи с една по-широка аудитория, да даваме поле за изява на младите таланти и да ги подкрепяме по пътя им към върха“, каза Митов при получаването на наградата. „Големият полски режисьор и теоретик на театъра Йежи Гротовски казваше, че  „сцената е мястото, на което се споделя истината“. Истината е, че младите и талантливи хора като актьорите в този театър трябва да бъдат подпомагани още повече не само от публиката, но и от институциите. Те са бъдещето на това велико изкуство, наречено „Театър““, допълни той. Церемонията по награждаването се проведе в Театралната зала на Софийския университет, а водещи на събитието бяха Георги Арсов, Дилян Дайновски и Марко Дженев. Изборът на победителите зависеше от публиката, а номинираните, разпределени в 15 различни категории, включваха няколко десетки актьори и актриси, представления и помощници на дейността на театъра.

Георги Митов е част от екипа на единственото радио за класическа музика в България от 2008 година. Оттогава досега той води сутрешния блок в програмата, като с всяко издание на предаването си допринася за повишаване на информираността на слушателите, обогатявайки ги с нова информация от сферата на културата и изкуствата.

Ключови думи: