Футболистът Килиан Мбапе ще дебютира като флейтист в Мадрид
Снимка: Reuters

Футболистът Килиан Мбапе ще дебютира като флейтист в Мадрид

На 27 септември 2023 г

Години наред Килиан Мбапе (Париж, 1998) беше мечта за Флорентино Перес. Президентът на Реал Мадрид бе убеден, че голямата звезда на френския футбол в крайна сметка ще облече бялата фланелка. Илюзията му обаче беше разбита, когато нападателят на парижани обяви през май 2022г., че подновява договора си с ПСЖ поне до юни 2025 г., като по този начин осуети трансфера му в испанския кралски клуб. От този момент нататък добрите отношения, които Перес и Мбапе поддържаха, се превърнаха в недоволство.

Наясно с тази ситуация, управителят на Автономна област Мадрид Исабел Диас Аюсо, която е сред най-верните фенове на Реал Мадрид и голям любител на музиката, реши да уговори Мбапе за ангажимент след края на Мондиал 2022г. в Катар. Нападателят на ПСЖ е и забележителен флейтист. Мбапе е учил осем години в Консерваторията Бонди (близо до Париж), преди да се посвети изцяло на футбола. Въпреки интензивния си график, той се възползва от малкото свободно време днес, за да продължи да свири на флейта траверсо.

Диас Аюсо предложи на Мбапе да дебютира в Националния музикален Аудиториум в Мадрид, като солист в концерт на Оркестъра и хора на Област Мадрид (ORCAM). По време на кратък разговор, проведен в Париж, футболистът е признал намерението си, че след приключване на спортната му кариера, ще се посвети на класическата музика.

Споменатият концерт в Националния Аудиториум на Мадрид ще се състои на 27 септември 2023 г. Датата не е избрана случайно, а съзнателно от управителя на Автономна област Мадрид, тъй като на този ден се провежда Фестивалът на Сан Флорентино. Това очевидно е знак към Перес да възобнови отношенията си с Мбапе и по този начин да удвои усилията си да го накара да подпише с Реал Мадрид от юни 2025 г., когато изтича договорът на футболиста с ПСЖ.

Мбапе даде зелена светлина на идеята на Аюсо и поиска програмата да включва любимото му произведение- Концерт за флейта номер 1 в сол мажор K 313 от Волфганг Амадеус Моцарт.

Ключови думи: