Футболен клуб Барселона и Фондацията на Театър Лисеу подписаха споразумение за сътрудничество

Футболен клуб Барселона и Фондацията на Театър Лисеу подписаха споразумение за сътрудничество

Футболен клуб Барселона и фондацията на Театър Лисеу подписаха ново споразумение за сътрудничество за следващите три сезона, което ще насърчи дейности, свързани с операта в рамките на образователния проект LiceuAprèn и неговата артистична програма El Petit Liceu.

Споразумението беше официализирано със среща в кабинета на президента на ФК Барселона, на която присъстваха Жоан Лапорта и Елена Форт, вицепрезидент на клуба; Салвадор Алемани, президент на Лисеу и Валенти Овиедо, генерален директор на Лисеу. По същия начин, след подписването на споразумението, президентът на Барса представи официалната фланелка за сезон 23-24 на колегата си от Лисеу.

Чрез това сътрудничество ФК Барселона и Фондацията на Театър Лисеу ще популяризират серия от инициативи, които ще популяризират познаването на операта и които също ще бъдат свързани с представления като La cuina de Rossini и El monstre al Liceu. Между другото, един от основните бенефициенти на това споразумение ще бъдат жителите на Масия, които ще могат да се насладят на образователния проект и други дейности, свързани с операта.

Ключови думи: