Фотоси със Соня Йончева греят в сърцето на София
Снимка: Николай Ангелов, SY11

Фотоси със Соня Йончева греят в сърцето на София

Експозицията е в навечерието на галаконцерта й с Пласидо Доминго на 31 август

Фотоси със Соня Йончева греят в сърцето на София. Експозицията бе открита вчера, 17 август 2021г., в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“.

Снимка: Classic FM radio

Изложбата се осъществява с подкрепата на Столична община, с чието партньорство се организира и „Гала в София“ пред катедралния храм “Свети Александър Невски”. Там на 31 август от 20ч Соня Йончева и Пласидо Доминго ще излязат на една сцена с музикантите от Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров, за да представят най-известните шедьоври от оперната литература.

Георги Тошев и Атанас Маев, снимка: Николай Ангелов, SY11

„Тази изложба е ценна, защото е свързана с историята на няколко значими световни фотографи, вдъхновени от образа на Соня Йончева и през годините я следват в нейните артистични пътувания“, заяви на откриването кураторът Георги Тошев. Журналистът и продуцент в bTV допълни, че „тази изложба е важна, защото тя не проследява просто артистичния път на една певица, а нейните съвременни превъплъщения“.

Младите дизайнери Фатих Осман, Диляна Чолакова, Даниела Цанова, Ваня Нецева на откриването на изложбата
Снимка: Николай Ангелов, SY11

В експозицията са включени и проекти на част от финалистите в конкурса за създаване на сценичен тоалет за концерта в София, който бе обявен от оперната звезда.

Младите дизайнери на откриването на изложбата Соня Йончева. Българският глас, снимка: Classic FM radio

 

„Освен подадената ръка, тези български дизайнери стъпват на голямата сцена на модата, създавайки нещо специално за една модна икона, която безспорно Соня Йончева е в последните години. Част от селектираните фотографии са за първата й фотосесия за списание„Vogue”, а няма много оперни певици в „модната Библия““, добави Тошев.

Снимка: Николай Ангелов, SY11

Атанас Маев - генерален мениджър на компанията SY11, която организира концерта,  разкри, че организацията на концерта продължава повече от година и половина.

Атанас Маев, снимка: Николай Ангелов, SY11

По време на откриването на изложбата той припомни идеята за конкурса, цитирайки думите на Соня Йончева: „Имаме толкова прекрасни български артисти, които се грижат за външния вид на  знаменитости по цял свят. Дали не можем този път да успеем да покажем, че България е държава, в която живеят модерни хора и място, което ражда таланти“. Маев подчерта, че „няма победители и победени. Всички са създали един уникален проект и продукт и част от тези скици могат да се видят в началото на изложбата“. Експозицията продължава до 2 септември 2021г.

Снимка: Николай Ангелов, SY11

Концертът „Гала в София“ ще бъде заснет едновременно от 13 камери. „Заедно с партньорите ни от Столична община и Министерството на културата носим голямата отговорност да създадем ред, в който всеки да бъде част от подредбата и да има своето място в координатната система на публиката. Това ще позволи по цивилизован начин, какъвто е самия концерт, да присъстваме на него без да бъдем опасни, а да бъдем полезни и да лекуваме нещо, което губим- духовността“, заяви Атанас Маев. Билети за присъствие на живо все още можете да намерите тук: https://bit.ly/2VsGGBY или за стрийминга тук: https://bit.ly/3xQTO19

Снимка: Classic FM radio

Излъчването ще се реализира през специално създадения сайт watch.sy11events.com, който е достъпен за закупуване на билети от публиката, а записът ще бъде на разположение и след концерта. На сайта също ще може да се види и документален филм за престоя на Пласидо Доминго и Соня Йончева в София. Зрителите ще могат на живо да коментират и споделят мнения. Сред медийните партньори на концерта са Classic FM radio и BTV media group.

Ключови думи: