ВАЖНО! Отменят
Снимка: zarzuelaporelmundo.org

ВАЖНО! Отменят "Травиата" с диригент Пласидо Доминго в Софийската опера и балет

Причината- контузия на испанския маестро

Пласидо Доминго няма да дирижира спектакъла на операта "Травиата" от Джузепе Верди, планиран за 15 септември 2023г. Причината е контузия на сухожилие на дясното рамо, съобщават от Софийската опера и балет. От институцията уточняват, че спектакълът се отменя. Свеоеобразното начало на новия сезон ще бъде дадено с музикалната поема "Рилският пустинник" по музика на отец Кирил Попов, която ще бъде представена на крепостта Цари Мали Град на 23 септември 2023г.

Засега не е ясно кога ще се състои диригенския дебют в България на световноизвестния тенор. Припомняме ви, че концертът на Доминго в зала "Арена София", планиран за вчера, 11 септември, бе пренасрочен за 30 март 2024г.

Зрителите могат да презаверят закупените билети за спектакъла на операта "Травиата" за друг предстоящ спектакъл, по свой избор, от афиша на Операта. За целта те трябва да представят разпечатаните електронни билети или билети с касов бон на Билетната каса (ул. „Врабча“ 1) в срок до 30.09.2023г. По същия начин, зрителите ще могат да възстановят заплатената сума или да получат ваучер на стойността на закупените билети, който може да бъде използван единствено в срок от 6 месеца срещу билет за спектакъл по избор от програмата на Операта. Повече подробности ще откриете на сайта на Софийската опера и балет.

Ключови думи: