Доц. Дарияна Куманова: До 15 април българите могат да кандидатстват за Световния шампионат по сценични изкуства

Доц. Дарияна Куманова: До 15 април българите могат да кандидатстват за Световния шампионат по сценични изкуства

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с доц. Дарияна Куманова, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Кастинг за Световния шампионат по сценични изкуства на F.I.P.A.S.S. (International Federation of Performers of the Scenic-Sporting Arts), се организира в България за пръв път.

Желаещите да се явят на кастинг в категориите: пеене, танци, актьорско майсторство, инструменталисти или пълен пърформанс (включва поне две дисциплини едновременно) вече може да пускат своите заявки на e-mail: [email protected] Заявките трябва да включват описание на участника и видео или аудио с кратка демонстрация на възможностите му. Срокът е до 15 април 2024-та година, а кандидатстващите може да са в различни възрастови групи.

В средата на месец април авторитетно жури ще селектира талантите, които ще представят страната ни на финала в Италия, през месец септември. В журито влизат доказали се имена от българския културен живот, а председател и представител на международната федерация по сценични и спортни изкуства за страната ни е доц. Дарияна КумановаТя е най-младият доцент в Академия "Санремо". Свирила е като помощник-концертмайстор във Филхармония "Пионер" под диригентството на Херберт фон Караян. Днес има собствено образователно студио за млади музикални таланти в Милано, където обучава деца над 12-годишна възраст.

Ключови думи: